E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yön aşağı döndü, euro da takipte---

Dolarda yön aşağı döndü, euro da takipte

Dolarda yön aşağı döndü, euro da takipte
11 Ağustos 2020 - 13:43 borsagundem.com

TCMB'nin likidite imkanlarını azaltıcı adımlar atmasıyla birlikte yönünü aşağı çeviren dolar/TL kuru 7.23'lü, euro/TL de 8,54 seviyelerden işlem görüyor

Geçen hafta dalgalı bir seyir izleyerek 7 seviyesinin üzerine tırmanan dolar ve Euro kuru gün gün rekor tazelemişti. Dolar/TL bu haftaya 7'nin üzerinde başlayarak 13 sonrası gerileyerek 7.2291 seviyesinden işlem gördü.

Kur, bir aylık suskunluk döneminin ardından temmuz sonunda 6,85 seviyesinde sıkıştığı dar bandını kırdı ve Kurban Bayramı sonrasında hareketlenerek 7 seviyesini aşmıştı.

Ayrıca TL, yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 21 gerilerken dolar karşısında en fazla değer kaybeden dördüncü para oldu. Brezilya Reali ilk sırada, Güney Afrika Randı ise ikinci sırada geliyor.

Euro/TL ise 13.30 itibarıyla 8,5508 seiyesinden işlem görürken, gün içinde en düşük 8,4853 seviyesinden karşılık buldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kurda yaşanan hareketliliğin ardından ilave likidite imkanlarını kademeli olarak azaltılacağını belirtmişti.

TCMB, Salı günü de haftalık repo ihalesi açmadı. Ayrıca piyasa yapıcı bankalara açık piyasa işlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitlerini 12 Ağustos itibarıyla sıfırladığını bildirdi.

Bankanın ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini (AOFM) artırmak adına adımlar atmasıyla birlikte kurdaki yükseliş hız kesti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd11 Ağustos 2020 16:34

    Altını doları yüklediler garibana. Ver diler gaza 3 sene nöbet tut artık.  

  • Aga11 Ağustos 2020 15:37

    Aslinda su yandaslar dolar ve altin bozdursa dolarda altinda tepe takla olur. Faiz haram diye diye hem dolar altuna saldirilar ,hemde bankadan dusuk faizli kredi cekerler

  • AhmetK11 Ağustos 2020 15:24

    Hyıır ya 10 olacktıo,dusmemıstır,dusemez,kRiz cıkmalı...😀 aahh hainleR ahh..durun belkı atalarınız yunanlılarla savas cıkar,ona dua edın şimdi...

  • Pala11 Ağustos 2020 15:09

    Merkez gecelik faizi%3 artırdı, dolarda yükseliş durdu. yine diz çöktü faiz lobisine