E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolarda ve tahvillerde zayıflık---

Dolarda ve tahvillerde zayıflık

Dolarda ve tahvillerde zayıflık
25 Kasım 2022 - 08:13 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Piyasalar Fed'den gelen güvercin sinyalleri sindirmeye devam ederken, ABD uzun vadeli Hazine tahvil getirileri bu sabah yedi haftayı aşkın bir sürenin en düşük seviyesine gerilerken, dolar diğer majör dövizler karşısında son zamanların en düşük seviyelerine yakın geriledi. ABD Merkez Bankası'nın Aralık ayında para politikasındaki sıkılaşmayı yavaşlatacağı beklentisi- ki hafta başlarında açıklanan Fed'in Kasım ayı toplantısının tutanakları, politika yapıcıların "önemli çoğunluğunun" faiz artırımlarının hızını düşürmenin "muhtemelen yakında uygun olacağı" konusunda hemfikir olduğunu gösterdi - doların üç ayın en düşük seviyesine yakın bir yerde olmasına sağlıyor.

ABD'deki Şükran Günü tatili nedeniyle çoğu para birimi zayıf dolar karşısında kazançlarını artırdı. ABD dolar endeksi 105.94'te kaldı ve geçen hafta gördüğü üç aylık 105.30'luk dip seviyesini test etti. Haftalık yaklaşık %1'lik bir kayba yöneldi. Euro 1.04045$'de ama geçen hafta gördüğü dört ayın en yüksek seviyesi olan 1.0481$'a yakın. 10 yıllık Hazine getirisi, ABD Şükran Günü tatilinin ardından 5 Ekim'den bu yana en düşük seviye olan %3,659'a ve iki yıllık getiri %4.44 ile bir haftanın dip seviyesine geriledi. Ayrıca, Alman iş dünyasının moralinin Kasım ayında beklenenden daha fazla yükseldiğini gösteren bir anket de risk duyarlılığına biraz yardımcı oldu . ECB politika yapıcıları , Ekim ayındaki toplantısında olduğu gibi , enflasyonun Euro bölgesinde katılaşıyor olabileceğinden korkuyor. Ancak, piyasalar şimdi Aralık toplantısında daha ılımlı, 50 bp'lik bir hareket bekliyor. Önümüzdeki hafta Euro bölgesi enflasyon rakamlarını alacağız, bu yüzden bence bunlar piyasa fiyatlandırması için büyük bir test olacak, eğer yukarı yönlü sürpriz görürsek bu 75 bp'yi tekrar gündeme getirir.

Petrol fiyatları, Çin'in talebine ilişkin endişeler ve Rus petrolü için Batılı bir fiyat sınırı konusunda yapılan pazarlıklarla geçen bir haftanın ardından, zayıf piyasa likiditesine rağmen yükselişte. Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,33 artışla varil başına 85,62 dolardan ve ABD WTI ham petrol vadeli işlemleri %0.49 yükselişle 78.43$'dan işlem görmekte. G7 ve Avrupa Birliği diplomatları, Moskova'nın Ukrayna'daki askeri harekâtını küresel petrol piyasalarını bozmadan finanse etmek için geliri sınırlamak amacıyla, Rusya petrol fiyatlarının üst sınırı konusunda varil başına 65 ila 70 dolar arasındaki seviyeleri tartışıyorlar. Ancak Piyasa (fiyat tavanlarını) çok yüksek görüyor ve bu da Moskova'nın misilleme yapma riskini azaltıyor. Ancak Rusya Devlet Başkanı Putin, dün de Moskova'nın tavan fiyat uygulamasına katılan hiçbir ülkeye petrol ve gaz tedarik etmeyeceğini açıklamaktan geri kalmadı.

ABD parasal sıkılaştırmasının önümüzdeki aydan itibaren daha az agresif bir tempoda olacağına dair beklentiler, Asya'daki bazı borsaları desteklemeye devam etti, ancak Çin'deki rekor COVID-19 enfeksiyonlarının görünümü gölgelemesiyle Hong Kong'un Hang Seng'i keskin bir şekilde düştü.ABD S&P 500 E-mini vadeli işlemleri, bu sabah

Wall Street’de işlemlerin yeniden başlamasıyla %0,2 yükseldi. AsyaPasifik hisse senedi piyasalarında Avustralya %0,35'lik artış yaşarken , Hong Kong hisselerindeki teknoloji liderliğindeki satışlar, bölgenin diğer bölgelerindeki havayı baskılıyor. Hang Seng %0,93, Japon Nikkei %0,34 ve Güney Koreli Kospi %0,31 oranında değer kaybetti.

Petrolde yön yukarı

 

Kripto yatırımcılarının 4'te üçü kaybetti: 2,2 trilyon dolar buhar oldu

 

Asya borsaları düşüş seyrinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)