E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Dolarda 'ticaret açığı' yükselişi---

​Dolarda 'ticaret açığı' yükselişi

​Dolarda 'ticaret açığı' yükselişi
07 Ocak 2014 - 21:33 borsagundem.com

Dolar, ABD ticaret açığının beklenenden fazla daralması ile yükseliyor

ABD doları, ülkede ticaret açığının Kasım ayında beklenenden fazla azaldığını gösteren veri sonrasında yükseldi. 

Dolar, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in ekonomik toparlanmanın yavaş ilerlediğini söylemesi ile kazancı azalttı. İsviçre frankı, Avrupa'nın en yüksek getirili hükümet tahvilinin para birimine olan talebi azaltması ile euro karşısında iki aydan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi. Kanada doları ise ülkede ticaret açığının genişlemesi ile Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyeye zayıfladı. 

New York'ta bulunan Nomura Securities International döviz stratejisti Charles St-Arnaud, "Düşük enerji ithalatı ve son birkaç yılda gördüğümüz büyük ticaret açığının giderek azalıyor olması, dolar için olumlu. Güçlü ABD verileri de doları desteklemeye devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 13:53'te 1,025.55 puan olurken, endeks dün yüzde 0.2 gerilemiş ve son 1 haftadaki ilk düşüşü yaşamıştı. 

Frank euro karşısında erken saatlerde 1.2374 ile 15 Ekim'den bu yana en güçsüz seviyeye inmesinin ardından, yüzde 0.4 düşerek 1.2369 seviyesine geriledi ve 18 Aralık'tan bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Yen dolar karşısında dün yüzde 0.6 yükselişle 23 Ekim'den bu yana en büyük sıçramayı kaydetmesinin ardından ardından bugün yüzde 0.3 zayıflayarak 104.50 yen seviyesinde. Euro dolar karşısında büyük bir değişiklik yaşamayarak 1.3619 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)