E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda tarım dışı istihdam verisi bekleniyor---

Dolarda tarım dışı istihdam verisi bekleniyor

Dolarda tarım dışı istihdam verisi bekleniyor
02 Temmuz 2021 - 09:04 borsagundem.com

Dolar/TL 8,76'dan başladığı ve büyük bölümünü sakin geçirdiği haftayı 8,70 in altında kapatmaya hazırlanıyor. Euro/TL ise 8,30'un hemen altında işlem görüyor. ABD'de istihdam verileri izlenecek

Yurt içinde önemli bir verinin bulunmadığı haftanın son günü, ABD istihdam verileri piyasaların bekleyeceği gündem olacak.

Hafta başından bu yana 8,70 civarında değerlenen dolar/TL, dün piyasaların kapanışına doğru 8,65'in altına geriledi.  Haftanın son işle gününde ise TL dünkü kazanımlarının yarısını geri aldı ve dolar/TL 8,68'e doğru yükseldi. Euro/TL ise 10,46'dan başladığı haftayı 10,30'un hemen altında kapatmaya hazırlanıyor.

09.00 itibarıyla dolar/TL 8,6917, euro/TL 10,2907 seviyesinden işlem gördü.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

St Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyon oranının 2022’de beklenenden daha yüksek olabileceğini söyledi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed'in varlık alımlarının hızını yavaşlatmaya bu yıl başlamasına hazır olduğunu söyledi.

IMF Başkanı Kristaline Georgieva, 130 ülkenin desteklediği global minimum kurumlar vergisi anlaşmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti ve driğer ülkeleri bu anlaşmaya dahil olmaya çağırdı.

IMF, Fed'ın varlık alım hızını azaltmaya 2022 yılının ilk yarısında başlaması, ilk faiz artırımının da 2022 yılının son çeyreğinde veya 2023 yılı başlarında yapılması gerektiğini bildirdi.

OECD, çok uluslu şirketlerin sınır ötesi vergilendirilmesine yönelik global planları müzakere eden ülkelerin çok büyük bölümünün, minimum yüzde 15 kurumlar vergisi oranına destek verdiklerini duyurdu.

YURT İÇİN GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tank Palet Fabrikası’nda incelemelerde bulunacak (11.30).

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gerede OSB'de Halavet Jelatin Fabrikası'nın açılış törenine katılacak (10.00).

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Haziran ayına ilişkin dış ticaret verilerini açıklayacak (11.30).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), ekonomist ve analistlerle Yatırımcı Toplantısı'nı video konferans yöntemiyle gerçekleştirecek.

TCMB, Nisan-Haziran 2021 dönemi 'Banka Kredileri Eğilim Anketi’ni açıklayacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de Mayıs ayında tarım dışı istihdam 559 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 5,8 olarak açıklanmıştı (15.30). Piyasalarda tarım dışı istihdamda 706 bin artış olacağı, işsizlik oranının yüzde 5,8'den yüzde 5,6'ya gerileyeceği tahmin ediliyor.

ABD'de istihdamın yanı sıra dış ticaret (15.30), fabrika siparişleri, Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) verileri bulunuyor.

Euro Bölgesinde de üretici fiyatları yakından takip edilecek veriler arasında bulunuyor (12.00). Bölgede Nisan ayında üretici fiyatları aylık yüzde 1,0, yıllık yüzde 7,6 artış göstermişti.

Küresel piyasalarda hafta kapanışı gündem yoğun

‘Dolar, işsizlik azalırsa güçlenebilir’

Yabancıların en fazla yöneldiği hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)