E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda sınırlı yükseliş---

Dolarda sınırlı yükseliş

Dolarda sınırlı yükseliş
14 Nisan 2022 - 11:09 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 14,61 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, dar bant içinde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının hemen altında 14,5958'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 14,6100 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,27 artışla 15,9420'den, sterlin/TL yüzde 0,23 yükselişle 19,1890'dan satılıyor.

Dolar endeksi şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 99,7'de dengelendi. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 artışla 1,0910'dan alıcı buluyor.

Analistler, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararları öncesinde döviz piyasalarında yatırımcıların temkinli hareket ettiğini bildirdi.

ECB'nin faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmezken, Rusya-Ukrayna savaşının getirdiği belirsizliklerle varlık alım programlarındaki yavaşlama hızını da koruyacağı tahmin ediliyor.

ABD'de enflasyonun zirve yapmış olabileceği ihtimaliyle tahvil piyasalarında alımların güçlendiğini aktaran analistler, bu durumun doları diğer para birimleri karşısında baskıladığını ifade etti. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, düşüş eğilimini üçüncü güne taşıyarak bugün yüzde 2,66'da dengelendi.

Analistler, yurt içinde TCMB'nin faiz kararı, yurt dışında ise ECB'nin faiz kararının yanı sıra ABD'de perakende satışlar, haftalık işsizlik başvuruları ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 100 seviyesinin direnç, 99,2'nin destek konumunda olduğunu kaydetti.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler TCMB'nin politika faizinde değişikliğe gitmesini beklemiyor.

Gedik Yatırım bülteninde, 'ABD’de tüketici enflasyonunun ardından üretici enflasyonu da beklentileri aştı. ABD’de ÜFE aylık %1,4 ve yıllık %11,2 ile verinin tutulmaya başlandığı 2010 tarihinden itibaren en yüksek artışa işaret etti. Çekirdek ÜFE tarafında da aylık %1 ve yıllık %9,2 ile beklentilerin üzerinde artış gerçekleşti. Yüksek enflasyon verileri sonrası Fed’in mayıs ayı toplantısında alacağı kararlar önem kazanmış durumda. Bugün TCMB Para Politikası Kurulu faiz kararını açıklayacak. Beklentimiz politika faizinin %14 düzeyinde sabit tutulması yönünde. ABD’de ise perakende satışlar ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları izlenecek. Dün açıklanan verilerin kur üzerinde etkisi sınırlı kalırken, bu sabah Dolar/TL, saat 08:30 itibariyle 14,60’lı seviyelerden işlem görüyor.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'TL kanadı için haftanın en önemli günü geldi çattı. Yeni günde gözler tamamen TCMB’ye çevrildi. Banka gün içerisinde para politikası kurulunu toplayacak ve toplantı gerçekleştirecek. Toplantı sonrasında 14:00’da banka faiz oranı kararını açıklayacak. Piyasalardaki genel beklenti bankanın faiz oranında bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. Karar ile birlikte açıklanacak olan karar metni ise itina ile incelenecek ve metinde önümüzdeki günlere dair neler planlandığının ipuçları aranacak. Dolar kanadında ise 15:30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv. ve Perakende Satışlar verileri küresel bazda dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. Haftaya 14.73 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte TCMB toplantısının gerçekleşeceği güne 14.58 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 14.62 – 14.75 – 14.85 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.50 – 14.41 – 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Altın güçlü duruşunu devam ettiriyor

 

ABD'de petrol stoklarının artması fiyatları geriletti

 

Bakır arttı, çinko 5 haftalık zirveden geri çekildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)