E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda sınırlı yükseliş---

Dolarda sınırlı yükseliş

Dolarda sınırlı yükseliş
28 Mart 2022 - 11:09 borsagundem.com

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 14,85 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günü dar bant içindeki seyrine devam eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,09 üzerinde 14,8359'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya sınırlı yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 14,8490 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,18 azalışla 16,2670'ten, sterlin/TL yüzde 0,15 düşüşle 19,5280'den satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde 99,2 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi yüzde 0,25 değer kaybıyla 1,0960'dan alıcı buluyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşıyla yüksek seyreden risk algısı ve şahinleşen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini bildirdi.

Bu hafta ABD ve Avrupa merkez bankası yetkililerinin para politikalarına ilişkin yönlendirmeleri ve yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, emtia ve tahvil piyasalarındaki hareketliliğin ne yöne evrileceğinin de risk algısının şekillenmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Analistler, bugünün veri gündeminde ABD'de açıklanacak dış ticaret dengesi, toptan eşya stokları ve Dallas Fed İmalat Endeksi'nin öne çıktığını ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 99,4 seviyesinin önemli direnç, 98,5'in destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yurtiçinden gelen reel kesim güven endeksi verisini takip etti. TCMB2nin açıklamasına göre reel kesim güven endeksi Mart ayında gerileme gerçekleştirdi ve 108.5 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu veri bir önceki ay 109.8 seviyesindeydi. Kapasite Kullanım Oranı’na baktığımızda ise yükselme yaşandığı görüldü ve yüzde 77.3 seviyesinde gerçekleşti. Yeni haftanın ilk işlem gününe 14.81 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde piyasalar gün içerisinde 15:30’da ABD kanadından gelecek olan Mal Ticaret Dengesi verisini takip edecek. Diğer yandan küresel bazda yaşanacak gelişmelerde piyasaların radarında olacak. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise yurtiçinden gelecek önemli ekonomik veri akışı bulunmuyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.85 – 15.00 – 15.25 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.63 – 14.50 – 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi

Gedik Yatırım bülteninde, 'ABD’de Michigan tüketici güven endeksi beklentilerin altında kalarak 59,4 seviyesine açıklandı. Bekleyen konut satışları ise şubat ayında %4,1 oranında azaldı. Diğer taraftan son dönemde Fed üyelerinden artan şahin tonda açıklamalar takip ediliyor. Fed üyesi Williams, enflasyonun hedefledikleri seviyenin çok üzerinde olduğu ve önümüzdeki dönemde 50 baz puanlık faiz artışlarını destekleyebileceğini bildirdi. Yurt içinde ise reel kesim güven endeksi 109,8 seviyesinden 18,5 seviyesine geriledi. Açıklanan verilerin kur fiyatlaması üzerinde etkisi sınırlı kaldı. Geçen hafta yatay seyirlerin hakim olduğu kurda, haftaya başlangıcın sakin gerçekleştiğini görüyoruz. ' denildi.

Altın doların güçlenmesiyle geriledi

 

Kurlar yeni haftaya nasıl başladı

 

Petrol yeni haftaya düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)