E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda satış devam ederse 3.660 TL görülebilir---

Dolarda satış devam ederse 3.660 TL görülebilir

Dolarda satış devam ederse 3.660 TL görülebilir
07 Şubat 2017 - 09:04 borsagundem.com

Dolarda satışların devam etmesi durumunda 3.6820-3.6660 TL destek seviyeleri takip edilebilir

Veri açısından sakin geçen haftanın ilk işlem gününde, Cuma günü açıklanan ABD istihdam datasının etkilerini takip ettik. Özellikle ortalama saatlik kazançlar tarafında görülen zayıflık sonrası gelişen ülke para birimleri yükselişlerini korurken, TL varlıkları yine öncü yükselişini sürdürdü. TCMB, haftalık ihale açmayarak sıkılaştırıcı adımlarını devam ettirirken, Dolar/TL 3.68’in, Euro/TL ise 3.94’ün altını test etti. Yurtiçinde bunun dışında büyümeyi desteklemek amacıyla kurulan Türkiye Varlık Fonuna bazı büyük kamu sermayeli şirket hisselerinin dahil edildiği haberleri takip edildi. 26 Ağustos 2016 tarihinde kurulan fonu yerli yabancı şirketlerin hisse senetleri ve fon katılma payları gibi ürünler alınıp satılabilecek.
Yurtdışı tarafa baktığımızda ise sakin veri takviminin yanında, Fransa’da Cumhurbaşkanlığı ve Almanya’da Başbakanlık seçimlerine dair gelişmeleri izlenirken, gözler para piyasası açısından daha çok Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghi’deydi. Dün bir konuşma gerçekleştiren Draghi, varlık alımlarının gerektiğinde artırılabileceğini vurguladı ve Euro varlıkları açıklamaların ardından zayıfladı. İngiltere hükümet sözcüsü ise dünkü açıklamasında, Brexit kararına hükümetin uyacağını ve aynı zamanda takvime uygun çıkış sürecinin yaşanacağına işaret ederken, açıklamalar Sterlin varlıklarında hareketlilik yarattı. Küresel risk iştahının bu gelişmelerle azalması güvenli varlık talebini artırırken, Ons altın
tarafında yükseliş isteğini sürdüğünü gördük. ABD istihdam datası sonrası yönünü yukarı çeviren sarı metal kritik destek noktaları üzerinde kalıcı oldu ve günlük kazancını %0.70’e kadar taşıdı. Diğer emtia kanadında ise petrolde kar satışları dikkat çekti. OPEC iyimserliğiyle düşüşlerin sınırlı kaldığı petrol yeni haftaya güçlü başlasa da, artan stokların etkisiyle kazancını koruyamadı. Brent petrol ilk işlem gününde %1.2 ABD tipi ham petrol ise %0.9 kayıp yaşadı.

USDTRY ANALİZİ

Geride bıraktığımız haftada FED iyimserliğiyle düşüşünü sürdüren Dolar/TL tarafı, yeni haftaya da satıcılı başladı. Özellikle ABD istihdam datası sonrası küresel piyasalarda dolar zayıf seyrederken, içeride TL varlıklarının yükselişi, kurda düşüşleri destekledi. Aynı zamanda TCMB’nin TL’yi sıkılaştırıcı önlemlerine devam ettiğini ve yine haftalık repo ihalesi açmadığını belirtelim. Veri trafiğinin sakin olduğu dünkü işlem gününe nazaran bugün ABD tarafında ticaret dengesi ve JOLTS iş imkanları endeksi gibi veriler ön plana çıkıyor. Teknik olarak baktığımızda düşüş kanalı içerisinde hareket eden kurda alımların hız kazandığını görüyoruz. Yükselişin devamında 3.7245-3.7400 direnç seviyeleri aşılırsa, kur kısa vadeli düşüş eğiliminde hız kaybedebilir. Satışların devam etmesi durumunda 3.6820-3.6660 destek
seviyeleri takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ

Yeni haftaya yükselişle başlayan TL varlıklarının dünkü işlem gününde Euro/TL’yi aşağı çektiğini görüyoruz. TCMB’nin sıkılaştırıcı önlemlerinin devam etmesi ve Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghi’nin genişleyici para politikasına dikkat çekmesi düşüşlerde etkili olan gelişmeler olarak izlendi. Gün içerisinde ise Almanya tarafında Sanayi Üretimi verisi takip edilebilir. Teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli düşüş eğilimini koruyan kurda satışlar kritik 3.9410 desteğini kırmakta zorlanıyor. Bu seviyeyi kırması durumunda 3.9275-3.9055 destekleri izlenebilir. Aksi takdirde alımlar görülmesi durumunda, 3ç9850-3.9985 dirençleri takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

Veri açısından sakin geçen dünkü işlem gününde, EUR/USD paritesinde yükselişlerin sınırlı kaldığını görüyoruz. Özellikle Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin varlık alımlarının artırılabileceği yönünde söylemleri piyasalarda fiyatlandı ve parite 1.0700 seviyelerine kadar geriledi. Yeni günde ise Almanya Sanayi Üretimi ve ABD Dış Ticaret ile JOLTS iş imkanları verileri pariteyi hareketlendirebilir. Teknik olarak yükseliş eğiliminin devam ettiği paritede, dün satışlar hakimdi. Geri çekilmelerde 1.0695 desteği kırılması durumunda, 1.0660-1.0620 seviyeleri ön planda olabilir. Tekrardan alımlar hız kazanırsa kritik 1.0750-1.0780 dirençleri gündeme gelebilir.

GBPUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem günü veri açısından sakin geçse de, Brexit’e dair gelişmeler pariteye yön veriyor. İngiltere hükümet sözcüsü dünkü açıklamasında, Brexit kararına hükümetin uyacağını ve aynı zamanda takvime uygun çıkış sürecinin yaşanacağını vurguladı. Bu durum parite tarafında düşüşleri destekleyen gelişmeler olarak ön plana çıktı. Bugün İngiltere tarafında Halifax Konut Fiyat Endeksi verisi izlenebilir. Teknik olarak zayıf görünümü sürdüren paritede alımlar görülse de kritik 1.2490-1.2500 direnç bölgesini aşmakta zorlanıyor. Bu bölge aşılması durumunda yeni bir yükseliş hareketi görülebilir. Aksi takdirde geri çekilmeler devam ederse, 1.2435-1.2415 destekleri takip edilebilir.

USDJPY ANALİZİ

Küresel piyasalarda FED kaynaklı zayıflayan Dolar’a rağmen USDJPY tarafında düşüşler hakimdi. Japonya tarafında açıklanan Ortalama Nakit Kazançlar verisinin beklentileri karşılamamasına rağmen, küresel risk iştahındaki azalış Yen gibi para birimlerine olan talebi artırmış görünüyor. Teknik görünümde ise paritede kritik destek noktalarının aşağı yönlü kırılamadığını takip ediyoruz. Teknik olarak incelediğimizde, paritenin satışları derinleştirdiğini ve kritik 111.60 seviyesini test ettiğini görüyoruz. Bu seviyeyi kırarsa 111.30-110.90 destekleri ön planda olabilir. Yükseliş durumunda ise 112.20-112.50 dirençleri izlenebilir. Bu bölge üzerinde kalıcı olursa yeni bir yükseliş hareketi görülebilir.

ALTIN ANALİZİ

Yeni haftada küresel piyasalarda risk iştahı azalırken, Ons altın tarafının güçlü bir başlangıç yaptığını görüyoruz. Özellikle Cuma günü açıklanan ABD istihdam datasının ücret enflasyonu kaleminin beklentileri karşılamaması, sarı metali destekledi. Yeni günde ise Doların seyri ve ABD tarafında açıklanacak veriler takip edilecek. Teknik olarak alımların hızlandığı ons altın kritik 1236 direncini test etti. Bu seviyeyi aşması durumunda alımlar 1240-1246 bölgesine doğru hızlanabilir. Geri çekilmelerde ise 1223-1219 destekleri önemini koruyor.

PETROL ANALİZİ

Küresel piyasalarda OPEC iyimserliği petrol tarafını güçlü tutsa da, artan stoklar nedeniyle petrolde kritik direnç noktalarının aşılamadığını görüyoruz. Haftanın ilk işlem gününde Rusya Maliye Bakanlığının petrolün 2017-2019 yıllarında 40-60 dolar aralığında dalgalanacağı beklentisini paylaşması önemliydi. Bugün ise API haftalık petrol stokları fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir.

Ham Petrol Analizi

Teknik olarak kısa vadeli yükseliş kanalı içerisinde hareket eden ham petrolde geçen haftaki kazançlarından sonra sert satışlar gözlemlendi. Geri çekilmelerde kritik 52.90-52.60 seviyeleri ön planda olabilir. Bu bölge kırılırsa, aşağı yönlü bir hareket görülebilir. Alımların görülmesi durumunda ise 53.40-53.80 dirençleri izlenebilir.

Brent Petrol Analizi

Teknik olarak brent petrol kritik 55.65-55.30 destek seviyeleri üzerinde kaldığı sürece kısa vadeli yükseliş eğilimini koruyabilir. Bu bölge üzerinde alımlar görülmesi durumunda, 56.20-56.80 direnç seviyeleri izlenebilir.

DAX ANALİZİ

Veri açısından sakin geçen dünkü işlem gününde, küresel risk iştahının azalışı endeks tarafının satıcılı seyretmesine neden oldu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin varlık alımlarının gerektiğinde artırılabileceği yönünde sözleri ise endekse bir miktar nefes aldırsa da, zayıf görünümün devam ettiğini takip ettik. Bugün ise Almanya tarafında açıklanacak Sanayi Üretimi verisi izlenebilir. Teknik olarak kısa vadeli düşüş eğiliminde olan endekste 11430-11370 destekleri takip edilebilir. Alım durumunda ise 11577-11640 dirençleri aşılırsa, tekrardan yükseliş eğilimini sürdürebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)