E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda Merkez Bankası ve Fed etkisi---

Dolarda Merkez Bankası ve Fed etkisi

Dolarda Merkez Bankası ve Fed etkisi
27 Ocak 2022 - 12:29 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 13,61 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,86 artışla 13,5950'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 12.28 itibarıyla 13,61 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL ise 15,26'dan, sterlin/TL yüzde 0,19 düşüşle 18,2640'tan satılıyor.

Dolar endeksi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dünkü şahin açıklamaları sonrası şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,8 artışla 96,7 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 azalışla 1,1210'dan alıcı buluyor.

Analistler, Fed'in dün açıklanan para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın şahinleşen tutumu sonrası küresel bazda dolar talebinin arttığını söyledi.

Rusya ve Ukrayna gerilimine ilişkin haber akışının da gündemin odağında kalmaya devam etiğini belirten analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı tutanaklarının, yurt dışında ise ABD'de büyüme ve kişisel tüketim harcamalarının izleneceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 96,9 seviyesinin direnç, 95,5'in destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, ' İçerisinde bulunduğumuz haftaya 13.38 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi, haftanın dördüncü işlem gününde haftaya başlangıç seviyesinin üzerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Küresel bazda bakıldığında haftanın en önemli ekonomik gelişmesi FOMC toplantısı idi. Toplantı dün gece sona erdi ve FED beklentilere paralel olarak faiz oranlarında bir değişiklik gerçekleştirmedi. Bununla birlikte sıkılaşmada ilk faiz artışının Mart ayında gerçekleştireceğinin sinyali verildi. Ardından Powell’da yaptığı basın toplantısında bu yönde açıklamalarda bulundu. Bu gelişmeler sonrasında dolar endeksinde değer kazanımları gerçekleşti ve bu değer kazanımlarından USDTRY paritesi de bir miktar etkilendi. Yeni günde piyasaların gündeminde ABD kanadından gelecek olan GSYİH verisi yer alacak ve veri TSİ 16.30’da açıklanacak. Yurtiçinden ise piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 13.90 – 14.38 – 14.80 seviyeleri direnç noktaları olarak; 13.15 – 12.72 – 12.35 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım Strateji bülteninde, ' Kurda dar bir bölgede dalgalanma sürüyor. Teknik olarak yukarıda 14.00 seviyesini ana direnç, aşağıda ise 13.25-13.00 seviyelerini destek olarak takip ediyoruz. Bugün açıklanacak olan TCMB enflasyon raporu ile toplantı tutanakları piyasaların takibinde olacak.' denildi.

Kurlar güne nasıl başladı

 

Fed kararı sonrası düşen altında son durum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)