E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda küresel fiyatlama, TL’yi baskılıyor---

Dolarda küresel fiyatlama, TL’yi baskılıyor

Dolarda küresel fiyatlama, TL’yi baskılıyor
19 Temmuz 2021 - 12:01 borsagundem.com

Para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve artan salgın vakaları küresel piyasalarda risk iştahını zayıflattı. Dolar/TL, küresel piyasalarda risk iştahının azalması ve doların güçlenmesiyle beraber yeni haftaya yükselişle başladı

Dolar/TL, bayram öncesinde nakde dönüş eğilimi ve Türk Lirası’na olan talep ile 8,52’ye kadar geriledikten sonra doların kuvvetlenmesiyle yüzde 1 yükselişle 8,60 seviyesine çıktı.

Geçen hafta 8.48 seviyelerine kadar inen ve ardından 8,50'nin üzerinde dengelenen kur, yurtdışı etkisiyle 8,60 seviyelerine geldi. Yeni hafta başlangıcında küresel risk iştahındaki zayıflamanın etkileri görülüyor. Para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve artan salgın vakaları küresel piyasalarda risk iştahını zayıflattı. Doların küresel çapta değerlenmesi içerde TL'nin de güç kaybetmesine neden oldu.

Analistler teknik açıdan 8,55 - 8,60 - 8,66'yı direnç seviyeleri, geri çekilmelerde ise 8,45 - 8,40'ı ise destek seviyeleri olarak izliyor.

12.00 itibarıyla dolar/TL 8,6062, euro/TL seviyesinden 10,1308 işlem gördü.

Dolar endeksi yükselirken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi ise yüzde 1,28 civarında bulunuyor.

Türkiye’nin kredi temerrüt risk primi (CDS) 381 baz puan civarında bulunurken 2 yıl vadeli gösterge tahvil faizi yüzde 18,88 seviyesinde seyrediyor.

Merkez Bankası piyasaya 61 milyar TL verdi

Bitcoin'de yılın en kötü performansı

Dolar/TL kritik destekte işlem görüyor

Kurlarda sıkışık seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe19 Temmuz 2021 14:40

    Hangi dolar kagittan bile ucuz olan dolar mi kimi yiyorsunuz yine daha guzel bahaneler uydurun yaa dijjj minnaklarin ekonomiyi cokertmesi felan deyin yaa ooo hep yenir