E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda jeopolitik gelişmeler fiyatlanıyor---

Dolarda jeopolitik gelişmeler fiyatlanıyor

Dolarda jeopolitik gelişmeler fiyatlanıyor
12 Haziran 2014 - 10:50 borsagundem.com

Cari Açık rakamından sonra Musul'da ki Türklerin güvenliklerinin sağlandığı haberi piyasalardaki ateşi dindirdi

ATIG Menkul Değerler tarafından hazırlanan teknik analiz:
   
"USDTRY:
Dün başlayan Musul gerginliği sabah saatlerinde de TL varlıklar üzerinde baskı kurmaya devam etti ve bugün Dolar/TL 'de 2.12 seviyesinin üzerinde işlemler gerçekleşti. Jeopolitik gelişmelerin yanında bu sabah saatlerinde açıklanan Türkiye Cari İşlemler Dengesi rakamlarına baktığımızda, Cari Açık Nisan ayında 4.8 Milyar Dolar olarak gerçekleşirken, beklenti 4.9 Milyar Dolar düzeyindeydi. TCMB, Mart ayında açıklanan Cari Açık rakamını ise 3 Milyar 194 Milyon Dolar'dan 3 Milyar 281 Milyon Dolar'a revize etti. Cari Açık beklentiler dahilinde geldiğinden TL'de az daha olsa değerlendirme görüldü ve 2.1183'de işlem gören Dolar/TL 'de açıklanan veriden sonra parite 2.1130 seviyesine kadar geriledi.

Cari Açık rakamından sonra Musul'da ki Türklerin güvenliklerinin sağlandığı haberi üzerine hem Dolar/TL'de hem de BIST100 endeksinde değerlenmeler görmekteyiz. Bu haberden sonra Dolar/TL 2.1070 seviyelerine kadar geriledi. Şu an için jeopolitik gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Gün içerisinde Dolar/TL'de  2.1300 önemli bir direnç seviyesiyken, olası geri çekilmelerde ise takip edilmesi gereken destek seviyesi 2.0950." 

ATIG YATIRIM MENKUL DEĞERLER
www.atig.com.tr



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • berkay12 Haziran 2014 12:33

    zaten dün herkes açığa satış yapıp alttan yerine koyma cabası içinde olduğu için ,o kadar düştü