E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda gözler ABD'ye çevrildi---

Dolarda gözler ABD'ye çevrildi

Dolarda gözler ABD'ye çevrildi
10 Şubat 2022 - 11:02 borsagundem.com

ABD'deki enflasyon verilerinin takip edileceği günde, Dolar/TL 13,52 seviyelerinde işlem görüyor. Analistler, açıklanacak veri ve dolar endeksindeki hareket sonrası oynaklığın artabileceğini belirtiyor.

Dün düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 13,5415'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 16.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,03 altında 13,5290 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,11 değer kazancıyla 15,4920'den, sterlin/TL yüzde 0,54 artışla 18,3840'tan satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 95,5 seviyesinde bulunuyor. Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 94,7 seviyesinin destek, 96,4'ün direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1,1437'den alıcı buluyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Piyasalar hafta içerisinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Londra’da üst düzey yöneticilerle gerçekleştirdiği toplantıyı takip etti. Görüşmeler ardından Nebati, görüşmelerin verimli geçtiğini belirtti. Diğer yandan dün TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu TOBB üyeleri ile biraraya geldi. Yapılan açıklamada gündemdeki ekonomik konular ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Haftanın dördüncü işlem gününde ise piyasalar yurtiçinden gelecek olan İşsizlik Oranı verisini takip edecek. Veri 10:00’da açıklanacak. Veri ile birlikte TL varlıklarında volatilite artacaktır. Diğer yandan gün içerisinde 16:30’da ABD kanadından gelecek olan Enflasyon verisi takip edilecek. FED’in de yakından takip ettiği veri dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. Pariteyi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 13.90 – 14.38 – 14.80 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 13.15 – 12.72 – 12.35 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir." diye belirtiliyor.

Gedik Yatırım günlük bülteninde, "Dün TCMB Başkanı Kavcıoğlu, TOBB üyeleri ile video konferans üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi. Kavcıoğlu, firmaların 90 milyar dolarlık döviz tevdiat hesabının bulunduğu, yapılan analizlerin bunun 50 milyar dolarlık kısmının kur korumalı mevduata bağlanabileceğine işaret ettiğini bildirdi. ABD tarafında ise Atlanta Fed Başkanı Bostic, Fed’in bu sene 3 faiz artışına gideceğini öngörürken ekonomik gidişata göre 4 faiz artışının da gelebileceğini bildirdi. Bostic, Fed’in bilanço azaltımına ise bir an önce başlaması gerektiğini belirtti. Bugün ABD’de enflasyon verileri izlenecek olup piyasada oynaklık artabilir. Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 13,55’li seviyelerden işlem görüyor. Dolar endeksi ise 95,56 seviyesinde bulunuyor." diye belirtiliyor.

2022’nin en yüksek getirili 7 yatırım alanı

 

İşsizlik rakamları açıklandı

 

Borsa güne alıcılı başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)