E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda alıcılı seyir sürebilir ---

Dolarda alıcılı seyir sürebilir

Dolarda alıcılı seyir sürebilir
28 Haziran 2021 - 10:30 borsagundem.com

Dolar/TL, haftaya düşüşle başlamasının ardından 8,73 seviyelerinde işlem gördü.

BORSAGUNDEM.COM

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket ederek 8,8012 ile tarihi yüksek seviyesini gören dolar/TL, günü yüzde 0,7 artışla 8,7659'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından 10.20 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 8,7293'ten işlem gördü.

Önceki kapanış seviyesine göre euro/TL yüzde 0,3 azalışla 10,4267'den, sterlin/TL yatay seyirle 12,1626'dan satıldı.

Dolar endeksi ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 91,7 seviyesinde seyretti.

Analistler, doların yeni haftaya küresel para birimleri karşısında düşüşle başladığını söyledi.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan bültende, “Geçtiğimiz haftaya 8.72 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirmiş ve bu hareketlenmeler ile birlikte 8.59 seviyeleri görülmüştü. Ardından buralardan kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmış ve parite haftayı 8.74 seviyelerinde kapatmıştı. Yeni haftaya da bu seviyelerde başlangıç yapan USDTRY paritesinde haftanın ilk işlem gününde pariteyi etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Haftaya genel bir bakış açısı ile baktığımızda yarın yurtiçinden gelecek olan Türkiye Ekonomik Güven Endeksi verisi takip edilecek. ABD kanadına baktığımızda geçtiğimiz hafta iki Fed yetkilisinin açıklamaları takip edilmiş ve yetkililerden şahin açıklamalar gelmişti. Diğer yandan Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz hafta ABD Temsilciler Meclisi'nde sunumda bulunmuş ve bu sunumda enflasyondan endişe duymadığını belirtti. Haftanın ilk işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8,77503 ve 8,80017 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 8,71451 - 8,66144 - 8,60013 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir” denildi.

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan forex bülteninde, “Günü yükselişle tamamlayan Dolar/TL kapanışını 8,74953 seviyesinden gerçekleştirdi. Alıcılı seyrini sürdürebilecek olan Dolar/TL kurunun 8,7913 üzerindeki fiyatlamalarında 8,8538 seviyesi direnç oluşturabilir. Olası geri çekilmelerde ise 8,6706 desteğine kadar geri çekilmeler olabilir. 8,5821 ise ikinci destek noktası olarak takip edilebilir” denilerek teknik seviyelere dikkat çekildi.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “Son dönemde güçlenen dolar endeksinin etkisiyle yukarı yönde hareketine devam eden Dolar/TL kuru haftaya başlarken 8.75 seviyesinden işlem görüyor. Teknik olarak yukarı trend görünümü sürüyor. 8.60 seviyesi altında kapanışlar görmediğimiz sürece yukarı trendin devam edeceğini düşünüyoruz. 8.80 ilk direnç olarak izlenebilir. Bu hafta piyasalar yurt dışından gelecek verileri takip edecek. Euro Bölgesi ve ABD’de açıklanacak olan PMI verilerinin yanı sıra, ABD tarafında açıklanacak olan istihdam verileri fiyatlamalar açısından önemli olabilir” diye belirtiliyor.

Tarımsal emtialarda yükseliş sürüyor

 

Borsa alıcılı açılış sonrası negatife döndü

 

Demir cevheri fiyatları yükseldi

 

Kurlar yeni haftaya sakin başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)