E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.8680 TL görünür mü?---

Dolarda 3.8680 TL görünür mü?

Dolarda 3.8680 TL görünür mü?
26 Ocak 2017 - 08:57 borsagundem.com

Teknik olarak incelendiğinde, 3.8210 desteği üzerinde kalındığı takdirde kurda yükseliş eğilimi sürebilir ve 3.8490-3.8680 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir

Yurtiçi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kararları etkili olmaya devam ediyor. Merkez Bankası’nın sıkılaşma kararları TL varlıklarına olumlu yansısa da dün TCMB’nin depo ihalesi TL faiz oranını %10 seviyesinde tutması sonrası TL varlıkları bir miktar satıcılı işlem gördü. Öte yandan Türkiye imalat güveni ve kapasite kullanım oranında bir miktar gerileme gerçekleşti. Bu gelişmeler sonrası Dolar, TL’ye karşı %1.5’a yakın değer kazanırken Euro/TL paritesinde %1.3 üzerinde yükseliş gerçekleşti.

ABD tarafında ise Trump’ın küresel ticaret anlaşmalarını yeniden düzenleme çabası dolar varlıklarında geri çekilmelere neden olurken dolar endeksi 100.00 seviyesinin altını gördü. Trump’ın Meksika sınırına duvar örülmesi için başkanlık kararını imzalaması , politikalarında ne kadar gerçekçi olduğunu gösterdi. ABD tarafında dün önemi bir veri akışı bulunmazken ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise bu gelişmeler sonrası %2’ye yakın değer kazandı. Bu gelişmeler sonrası altın fiyatları %1 üzerinde satıcılı işlem gördü. ABD borsalarına ise pozitif görünüm hakimdi. S&P500 %0.80 ve Nasdaq %0.1 primli işlem gördü.
Euro bölgesinde ise Almanya’dan açıklanan veriler takip edildi. Almanya’dan açıklanan lfo iş iklimi endeksi beklentilerin altında gerçekleşse de ABD yeni başkanının küresel ticaret anlaşmalarına dair kararları sonrası Euro, Dolara karşı güçlü seyrini korudu. Öte yandan Theresa May’in yumuşak Brexit’e dair söylemleri Euro varlıklarını desteklemeye devam ediyor. Bu gelişmeler sonrası DAX endeksi %2’ye yakın primli işlem gördü.

Petrol tarafında ise bugün ABD tarafından açıklanan veriler ön plandaydı. ABD ham petrol stok verilerinde artış gerçekleşti. Bu gelişmeler sonrası Ham petrol 53 Dolar üzerinde, brent petrol ise, 55,50 seviyesinde işlemlerini sürdürüyor. 

USDTRY ANALİZİ

TCMB’nin faiz kararı sonrası güçlü seyrini koruyan TL varlıkları dün Merkez Bankası’nın döviz depo faiz oranlarını sabit tutması sonrası bir miktar değer kaybetti. Ayrıca Türkiye tarafından açıklanan verilerin beklentileri karşılamaması da USDTRY paritesinde ki yükselişleri destekledi. Bugün ise ABD tarafında Hizmet PMI ve Yeni Konut Satışları verileri takip edilecek. Teknik olarak incelendiğinde, 3.8210 desteği üzerinde kalındığı takdirde kurda yükseliş eğilimi sürebilir ve 3.8490-3.8680 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 3.8210 desteğinin altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 3.7910-3.7735 destek seviyeleri olarak takip edilebilir

EURTRY ANALİZİ

Dün Almanya tarafından açıklanan lfo iş iklimi endeksi verisi beklentilerin altında kalsa da Theresa May’in yumuşak Brexit’i işaret etmesi Euro varlıklarını destekliyor. Öte yandan TCMB hamleleri ise TL varlıkları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Bugün ise Almanya tarafından GFK Tüketici güveni endeksi takip edilecek. Teknik olarak incelendiğinde, yükseliş trendinin korunduğu kurda 4.1345 direncinin aşılması durumunda 4.1515-4.1845 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 4.1345 direncinin aşılamaması halinde ise, 4.1015-4.0710 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ 

Theresa May’in yumuşak Brexit sürecine dair açıklamaları Euro varlıklarını desteklemeye devam ediyor. Buna karşın dün Almanya’dan açıklanan verilerde beklentileri karşılayamadı. ABD tarafında ise Trump’ın küresel ticaret anlaşmalarını yeniden düzenleme süreci ve ABD yetkililerinin ülkedeki şirketlerin rekabet gücünü etkilemesi nedeniyle güçlü dolar istememesi dolar varlıklarını değer kaybetmesine neden oldu. Bugün ise Almanya tarafından GFK Tüketici güveni endeksi takip edilecek. ABD tarafından açıklanacak Yeni konut satışları verisi ise  areketliliği artırabilir. Teknik fiyatlamalara bakıldığında, yükseliş kanalının korunduğu paritede 1.0765 direncinin aşılması durumunda yükselişin önü açılabilir ve 1.0780-1.0800
direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Söz konusu direncin aşılamaması halinde ise, 1.0740-
1.0720 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere Yüksek Mahkemesinin 50. Madde kararı sonrası sterlin varlıkları değer kazanmaya devam ediyor. Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May’in yumuşak Brexit sürecini destekleyen söylemleri GBPUSD paritesindeki yükselişleri destekliyor. Bugün ise İngiltere tarafından büyüme verisi hareketliliği artırabilir. ABD tarafında ise Yeni konut satışları verisi takip edilecek. Teknik fiyatlamalara bakıldığında, yükseliş kanalının korunduğu paritede 1.2680 direncinin öne çıktığını görmekteyiz. Bu direncin aşılması durumunda yükseliş isteği sürebilir ve 1.2730-1.2775 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.2680 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 1.2580-1.2530 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

USDJPY ANALİZİ

ABD yeni başkanı Trump ve kabinesinin fazla güçlü dolar vurgusu ve küresel ticaret anlaşmalarını yeniden yapılandırmaları dolar varlıkları üzerinde baskı oluştururken Japonya tarafından son dönemlerde açıklanan verilerin beklentileri karşılaması USDJPY paritesinde satışları derinleştirdi. Bugün ise ABD tarafından Yeni konut satışları verisi takip edilecek. Teknik olarak incelendiğinde, düşüş kanalının korunduğu paritede 113.00-112.80 destek seviyeleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölgenin üzerinde kalındığı takdirde tepki alımları görülebilir ve 113.40-113.80 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

ABD yetkililerinin ticaret anlaşmalarını yeniden düzenlemesi ve fazla güçlü dolar vurgusuna rağmen ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ki yükselişler, altın fiyatlarında geri çekilmelere neden oldu. Bugün ABD tarafından açıklanacak Yeni konut satışları verisi hareketliliği artırabilir. Teknik fiyatlamalara bakıldığında, kısa vadeli düşüş kanalının korunduğu sarı metalde 1194 desteğinin öne çıktığını görüyoruz. Bu desteğin üzerinde kalındığı takdirde 1200-1207 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1194 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 1190-1184 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

PETROL ANALİZİ

Dün API tarafından açıklanan API petrol stokları verisinde 2.9 milyon varillik artış sonrası EIA stoklarında da 2.8 milyon varillik artış gerçekleşti. Bu gelişmeler sonrası petrol fiyatlarında geri çekilmeler devam ediyor. Öte yandan küresel arzı kısma anlaşmaları ise petrol fiyatlarında geri çekilmeleri sınırlandırıyor.

HAM PETROL ANALİZİ

Yükseliş isteğinin sürdüğü ham petrolde 53.35 direncinin öne çıktığını görüyoruz. Bu direncin aşılması durumunda emtiada yükseliş isteği görülebilir. 53.90-54.40 yükseliş denemelerinde direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Söz konusu direncin aşılamaması halinde ise, 53.00- 52.65 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

Yatay bant aralığında işlemlerini sürdüren paritede 55.60 direncinin aşılması halinde 55.80-56.10 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Yükselişlerin devamı açısından yatay bandın direnci olan 55.80 seviyesine dikkat çekmekte fayda var. 55.60 direncinin aşılamaması halinde ise, 55.20-54.90 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

DAX ANALİZİ

Dün Almanya tarafında açıklanan veriler beklentilerin altında kalsa da Theresa May’in yumuşak Brexit söylemleri Avrupa borsalarını desteklemeye devam ediyor. Bugün ise Almanya’dan açıklanacak GFK Tüketici güveni endeksi DAX endeksinde hareketliliği arttırabilir. Teknik olarak incelendiğinde, kısa vadeli düşüş kanalını yukarı kırarak yükseliş gösteren endekste 11909-12071 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise, 11600-11510 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)