E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.7810 TL'nin üstü yükseliş getirebilir---

Dolarda 3.7810 TL'nin üstü yükseliş getirebilir

Dolarda 3.7810 TL'nin üstü yükseliş getirebilir
25 Ocak 2017 - 09:10 borsagundem.com

Dolar kuruna ilişkin olarak 3.7810 TL destek seviyesinin üstü yukarı yönlü hareketler getirebilir

Yurtiçi piyasalarda dün kritik Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının para politikası kurulu (PPK) takip
edildi. TCMB politika faizinde ve faiz koridorunun alt bandında değişikliğe gitmezken üst bandı %8.50’den %9.25’e çekme kararı aldı. Hatırlanacağı gibi Merkez Bankası son dönemde repo ihalesi açmayarak bankaları geç likidite penceresinden %10 ile fonlamaktaydı. Merkez Bankası dünkü hamlesinde geç likidite penceresi faiz oranını %11 olarak belirledi. Öte yandan Merkez Bankası toplantı notlarında Türkiye’deki ekonomik koşulları yakından takip ettiklerini ve gerektiği halde sıkılaşma hamlelerinin devam edeceğini vurguladı. Bu sıkılaşma hamleleri sonrası Türk Lirası varlıklarında ilk tepki olarak değer kaybı görülse de ilerleyen süreçte TL varlıkları sıkılaşma hamlelerinin etkisi kayıplarını geri kazandı ve Trump’ın konuşmaları sonrasında ki güçlü seyrini korudu.
ABD tarafında ise, yeni başkanın kabinesinin sözlü yönlendirmeleri etkili olmaya devam ediyor. ABD
hazine Müsteşarı Munchin açıklamalarında küresel ticarette geri düşmemek için güçlü dolar istemediklerini açıkladı. Öte yandan akşam açıklanan mevcut ev satışları verisi beklentilerin bir miktar
altında gerçekleşti. Bu gelişmeler sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2.5 değer kazanırken altın
fiyatları %0.50 üzerinde satıcılı işlem gördü. ABD borsalarına ise pozitif görünüm hakimdi. S&P 500 ve
Nasdaq %0.60 üzerinde primli işlem gördü.
Avrupa tarafında ise İngiltere Mahkemelerinin Brexit süreci ile ilgili kararı takip edildi. İngiltere Yüksek
Mahkemesi, parlamentonun onayı olmadan Brexit sürecini başlatacak 50. Maddenin devreye
sokulamayacağına karar verdi. Bu karar sonrası sterlin ve Euro varlıkları değer kaybetti. Avrupa
borsalarına ise karışık bir görünüm vardı. Euro bölgesinden gelen olumlu PMI verileri sonrası DAX
%0.40 üzerinde primli işlem görürken FTSE100 endeksi ise yatay seyrini korudu.
Petrol tarafında ise gece saatlerinde API petrol stokları takip edildi. 2.9 milyon varil artış gösteren
stoklar sonrası petrol fiyatları hafif gerileme gösterdi. Ham ve Brent petrol günü yaklaşık yüzde 0,2’lik kazanç ile kapattı. Bugün EIA’nın açıklayacağı stok rakamları petrol fiyatları üzerinde hareketliliğe neden olabilir

USDTRY ANALİZİ

Dün Kritik TCMB faiz kararı açıklandı. TCMB’nin sıkılaşmaya yönelik hamleleri ve söylemleri sonrası TL varlıkları ilk tepki olarak değer kaybetse de güçlü seyrini koruyor. Öte yandan Donald Trump ve kabinesinin güçlü dolar istemediklerini açılaması ve Trans Pasifik işbirliğini iptal etmesi dolar varlıkları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün ise Türkiye tarafından Ocak ayı kapasite kullanım oranı ve imalat güven endeksi verileri takip edilecek. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, kısa vadeli düşüş kanalının korunduğu kurda 3.7810 desteği üzerinde kalındığı takdirde yukarı yönlü hareketler görülebilir.3.8165-3.8390 yükseliş denemelerinde direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 3.7810 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 3.7460-3.7235 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ 

TCMB’nin dün açıkladığı faiz kararları parite üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Öte yandanİngiltere’nin Brexit süreci ise Euro varlıkları üzerinde baskı oluşturuyor. Bugün Türkiye tarafında açıklanacak Ocak ayı kapasite kullanım oranı ve imalat güven endeksi verileri hareketliliği artırabilir. Euro bölgesinden ise Almanya Ifo İş İklimi Endeksi takip edilecek. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, yükselişin devam ettiği kurda 4.0540 desteği üzerinde kalındığı takdirde 4.0960-4.1190 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Söz konusu desteğin aşağı yönlü geçilmesi durumunda ise, 4.0170-4.9890 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

Brexit sürecindeki belirsizlikler Euro varlıkları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Öte yandan ABD tarafında Trump’ın Trans-Pasifik İşbirliği anlaşmasını iptal etti. Trump’ın kabinesinden gelen açıklamalarda ise fazla güçlü dolar vurgusu ön plandaydı. ABD tarafında önemli bir veri akışı bulunmazken Euro bölgesinde ise Almanya Ifo İş İklimi Endeksi takip edilecek. Teknik fiyatlamalara bakıldığında, yükseliş kanalı içindeki hareketine devam eden paritede 1.0740 direncinin aşılması durumunda 1.0760-1.0775 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.0720-1.0710 olası aşağı yönlü hareketlerde destek seviyeleri olarak takip edilebilir

GBPUSD ANALİZİ

Dün açıklanan İngiltere Yüksek Mahkemesi kararı sonrası sterlin varlıklarında hareketlilik arttı ve dalgalı fiyatlamalar görüldü. Öte yandan ABD’nin Trans-Pasifik İşbirliği anlaşmasını iptal etmesi ise dolar varlıkları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün ise İngiltere Merkez Bankası başkanı Carney’in akşam saatlerinde yapacağı açıklamalar hareketliliğe neden olabilir. Teknik olarak incelendiğinde, yükseliş kanalı içindeki hareketine devam eden paritede 1.2540 direncinin aşılmakta zorlanıldığını görüyoruz. Bu direncin aşılması durumunda 1.2570-1.2620 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.2540 direncinin aşılamaması halinde ise, 1.2490-1.2445 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

USDJPY ANALİZİ

ABD yeni başkanı Trump’ın Trans Pasifik İşbirliği anlaşmasını iptal etmesi sonrası pariteye karışık bir görünüm hakimdi. Öte yandan Trump’ın NAFTA anlaşmasını da iptal edebilecek olması ve yeni başkanın kabinesinin fazla güçlü dolar vurgusu dolar varlıkları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün için ise ABD tarafında önemli bir veri akışı bulunmuyor. Teknik görünüme baktığımızda, düşüş eğiliminin devam ettiği paritede 113.40 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi durumunda 112.80-112.50 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 113.40 desteği üzerinde kalınması durumunda ise, 113.90-114.20 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

ABD yeni başkanı Trump’ın küresel ticaret dengeleri üzerinde oluşturduğu riskler dolar varlıkları üzerinde baskı oluştursa da ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki artış sonrası sarı metalde geri çekilmeler devam ediyor. Bugün ise ABD tarafında önemli bir veri akışı bulunmuyor. Teknik olarak bakıldığında, yükseliş kanalının korunduğu altında 1203 desteği üzerinde kalındığı takdirde yukarı yönlü hareketler görülebilir. 1211-1216 yukarı yönlü hareketlerde direnç seviyeleri olarak izlenebilir. 1203 desteği altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 1198-1192 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

PETROL ANALİZİ

Önceki Hafta OPEC ülkelerinden gelen açıklamalar ve ABD tarafında açıklanan petrol verileri sonrası karışık görünüm devam ediyor. Öte yandan OPEC ve OPEC dışı ülkelerin ortak izleme komitesinin küresel arzı kısama anlaşmalarının sağlanabileceği yönündeki açıklamalar petrol fiyatlarında yükselişleri destekliyor. Ancak gece saatlerinde açıklanan API stoklarının 2.9 milyon varil artış göstermesi yükseliş denemelerinin sınırlı kalmasına neden oluyor.

HAM PETROL ANALİZİ

Yükseliş isteğinin sürdüğü ham petrolde yükselişlerin önünü açabilecek önemli direnç seviyelerinin aşılamadığını görüyoruz. 53.00 desteği üzerinde kalındığı takdirde petrolde 53.40-53.90 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 53.00 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 52.70-52.50 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

Yükseliş kanalı içindeki hareketini sürdüren petrolde 55.35 direncinin aşılması durumunda yükseliş isteği sürebilir. Ancak kalıcı yükselişler için 55.70-55.80 direnç seviyelerinin önemli olabileceğini de belirtelim. 55.35 direncinin aşılamaması halinde ise, 55.05-54.90 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

DAX ANALİZİ

İngiltere’nin Brexit süreci DAX endeksi üzerinde baskı oluştursa da Almaya PMI verilerinin olumlu gelmesi sonrası endekste yükselişler sürüyor. Bugün için ise Almanya Ifo İş İklimi Endeksi hareketliliği artırabilir. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, kısa vadeli düşüş kanalının direncini test eden endekste 11662 direncinin aşılması durumunda 11780-11909 direnç seviyeleri ön plana çıkabilir. 11662 direncinin aşılamaması halinde ise, 11557-11497 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)