E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolarda 3.69 TL seviyesi görülür mü?---

Dolarda 3.69 TL seviyesi görülür mü?

Dolarda 3.69 TL seviyesi görülür mü?
31 Ocak 2017 - 08:56 borsagundem.com

Dolarda 3.7680 TL seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda, 3.7420-3.6980 destek seviyeleri olarak takip edilebilir

Önceki hafta yurtiçi piyasalarda kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’den not indirimi gelebileceği kaygısı ile değer kaybeden TL varlıkları beklentinin gerçekleşmesi sonrası toparlanma gösterdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) sıkı para politikasına devam edeceğine dair oluşan piyasa algısı TL varlıklarını destekleyerek kurun yeni haftaya değer kaybederek başlamasında etkili oldu. Merkez Bankası dün 1 milyar Dolarla sınırlı yine %11 TL faizli depo ihalesine 900 milyon Dolar teklif geldi ve bankaların yeterli fonu bulduklarına dair işaretler takip edildi. Bu gelişmeler sonrası TL varlıkları değer kazanırken Dolar, Türk Lirası’na karşı %2.30 üzerinde değer kaybederken Euro/TL paritesi %2.60 üzerinde düştü.
Euro Bölgesi’nde ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi Nowotny’nin açıklamaları ön plana çıktı. Nowotny, Mart ayında varlık alımını azaltmayı görüşmeyeceklerini vurgularken çekirdek enflasyon yerine manşet enflasyona odaklandıklarını açıkladı. Bu gelişmeler sonrası Euro varlıkları değer kaybederken Euro, dolara karşı %0.20 üzerinde gevşedi. Avrupa endekslerinde ise bu gelişmeler sonrası satıcılı seyretti. DAX endeksi %1 üzerinde geri çekilirken FTSE 100 ise %1 e yakın satıcılı işlem gördü.
ABD tarafında ise Trump’ın yeni politikaları etkili olmaya devam ediyor. ABD yeni başkanı Orta Doğu’daki 7 ülke vatandaşı için ABD’ye giriş yasağı getirse de mahkeme tarafından bu karar iptal edildi. Bu gelişmeler ile dolar varlıkları haftaya dalgalı fiyatlama ile başladı. ABD borsalarına ise satıcılı görünüm hakimdi. S&P500 %0,60 değer kaybederken Nasdaq ise %0,83 satıılıı seyretti. Ons altın ise %0.50 üzerinde primli işlem gördü. Ham ve brent petrol tarafında önemli bir veri takip edilmediği günde satıcılı görünüm takip edildi. Ham petrol ve Brent Petrol fiyatları %1’e yakın değer kaybetti.

USDTRY ANALİZİ

Dün ABD tarafından açıklanan veriler beklentileri karşılasa da TCMB’nin sıkılaşma hamleleri USDTRY paritesinde geri çekilmelere neden oldu. Öte yandan Trump’ın uyguladığı politikalar ise, dolar varlıkları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün Türkiye tarafında ticaret açığı ve turizm verileri ön plana çıkarken ABD tarafında ise Tüketici güveni endeksi takip edilecek. Teknik olarak incelendiğinde, yükseliş trendini aşağı yönlü geçen kur 3.7680 desteği üzerinde tutunma çabası gösteriyor. Bu seviye üzerinde kalındığı takdirde 3.8090-3.8500 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 3.7680 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 3.7420-3.6980 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ

Dün Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden parasal genişleme sürecine dair gelen açıklamalar, euro varlıklarının değer kaybetmesine neden oldu. Öte yandan TCMB’nin sıkı para politikası TL varlıklarının değer kazanmasına neden oluyor. Veri akışı açısından yoğun geçecek bugünde Euro Bölgesinden büyüme, enflasyon ve işsizlik oranları takip edilecek. Türkiye tarafında ise ticaret açığı ve turizm verileri hareketliliğe neden olabilir. Teknik fiyatlamalara baktığımızda, yükseliş kanalını aşağı yönlü geçen kurda 4.0260 desteğinin de kırılması durumunda geri çekilme isteği görülebilir ve 3.9940-3.9460 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 4.0260 desteği üzerinde kalınması halinde ise, 4.0765-4.1280 direnç
seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

Dün Avrupa Merkez Bankası yetkilileri parasal genişleme süreci ile ilgili açıklamalar yaptı. ECB’den Nowotny Mart ayında varlık alım miktarını azaltmayı görüşmeyeceklerini vurguladı ve manşet enflasyonu ön planda tutklarını söyledi. Bu açıklamalar Euro varlıklarının değer kaybetmesine neden oldu. Öte yandan ABD tarafında açıklanan veriler beklentileri karşıladı. Bugün ise Euro Bölgesi’nden büyüme, enflasyon ve işsizlik oranları takip edilecek. Ayrıca ECB başkanı Draghi’nin konuşması hareketliliğe neden olabilir. ABD tarafında ise Tüketici Güveni endeksi ön plana çıkıyor. Teknik olarak incelendiğinde, yükseliş kanalına geri dönen paritede kanal desteği olan 1.0685 seviyesi üzerinde kalınması durumunda yukarı yönlü denemeler görülebilir. 1.0730-1.0760 yükseliş denemelerinde direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.0685 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 1.0640-1.0610 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

GBPUSD ANALİZİ

Brexit baskısı ve ABD tarafından beklentileri karşılayan verilerin etkisi ile GBPUSD paritesinde geri çekilmeler devam ediyor. Öte yandan ABD Başkanı Trump’ın uyguladığı politikalar dolar varlıklarında dalgalı fiyatlamalara neden oluyor. Bugün ise ABD tarafından açıklanacak Tüketici güveni endeksi hareketliliği artırabilir. Teknik olarak incelendiğinde düşüş kanalının korunduğu paritede 1.2520 önemli direnci aşılamadığı sürece 1.2460-1.2430 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.2520 direncinin aşılması halinde ise, 1.2570-1.2600 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

USDJPY ANALİZİ

Hafta sonu ABD yeni başkanının uyguladığı politikalar sonrası güvenli liman özelliği taşıyan ürünler değer kazandı. Öte yandan Japonya Merkez bankasının para politikası kararı takip edildi. BoJ, teşvik programını ve enflasyon tahminlerini değiştirmedi. BOJ, politika denge faizi değiştirmeyerek eksi yüzde 0.1'de bırakırken, 10 yıl vadeli tahvil faiz hedefini yüzde 0 civarında tuttu. Piyasa beklentilerini karşılayan b u gelişmenin parite üzerinde etkisi sınırlı kaldı. Bugün ise ABD tarafından açıklanacak Tüketici güveni verisi takip edilebilir. Teknik olarak incelendiğinde düşüş kanalın içindeki hareketini sürdüren paritede 113.50 desteğinin kırılması durumunda 113.10-112.55 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. 113.50 desteği üzerinde kalınması halinde ise, 114.05-114.60 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

Dün hem dolar endeksindeki hem de ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüşler sonrası altın fiyatları değer kazandı. Öte yandan ABD başkanı Trump’ın göçmen politikaları dolar varlıkları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün ise ABD tarafında açıklanacak Tüketici güveni endeksi hareketliliği artırabilir. Teknik fiyatlamalara bakıldığında, yükseliş kanalı içinde hareketine devam eden altında 1198 desteği üzerinde kalındığı takdirde 1205-1208 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. 1198 desteğinin aşağı yönlü geçilmesi halinde ise, 1193-1190 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

PETROL ANALİZİ

Önceki Cuma açıklanan ABD sondaj kuyusu sayısındaki artış petrol fiyatlarında geri çekilmelere neden oluyor. Öte yandan küresel arzı kısma anlaşmları ise geri çekilmeleri sınırlandırıyor.

HAM PETROL ANALİZİ

Düşüş kanalı içindeki hareketini sürdüren ham petrolde 52.20 desteği üzerinde kalınması durumunda
52.80-53.20 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 52.20 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 51.80-51.40 destek seviyeleri olarak izlenebilir.

Brent Petrol

Kısa vadeli yükseliş kanalı içindeki hareketine devam eden brent petrolde 55.10 önemli destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu desteğin kırılması durumunda brent petrolde aşağı gitme isteği görülebilir ve 54.90-54.60 destekleri ön plana çıkabilir. 55.10 desteği üzerinde kalındığı takdirde ise, 55.40-55.70 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

DAX ANALİZİ

Dün Almanya tarafından gelen veriler genel anlamda beklentilerin altında kaldı. Trump’ın ilk 100 günlük eylem planı küresel endeksleri olumlu etkilerken son dönemde Trump’ın göçmen politikaları sonrası oluşan endişeler küresel borsalarda geri çekilmelere neden oldu. Veri akışı olarak yoğun geçecek bugünde Almanya tarafından işsizlik oranı verisi, Euro Bölgesi’nden büyüme ve enflasyon verileri takip edilecek .ECB başkanı Draghi ise gün içinde konuşma gerçekleştirecek. Teknik görünüme baktığımızda, yükseliş trendinin devam ettiği endekste 11663 desteğinden tepki alımlarının geldiğini görüyoruz. Bu destek üzerinde kalındığı takdirde 11797-11892 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. 11663 desteği altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 11521-11407 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Destek Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)