E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolarda 2.84 TL görülebilir---

Dolarda 2.84 TL görülebilir

Dolarda 2.84 TL görülebilir
20 Ekim 2015 - 12:50 borsagundem.com

Dolar 2.89 TL'yi aşağı doğru kırması halinde düşüşünü hızlandırabilir

Borsa İstanbul güne yatay seviyeden başladı. Açılış sonrası endeks yükselişe geçti ve 80 bin puanı aştı. Dolar kurunda ise dünkü yükseliş bugün yataya döndü ve 2.90 TL seviyesinde stabilleşti.

Analistler iyimserliğin küresel piyasalardan kaynaklandığını öne sürüyorlar.

Alan Yatırım Menkul Değerler'den Burçak Gezgin piyasalarla ilgili şu yorumu yaptı:

Endekste dün başlayan tepki alımlarının bugün 80 bin seviyesinin de üzerine çıktığını görüyoruz. Burada özellikle Borsa İstanbul'daki bu hareketi genel olarak küresel piyasalardaki pozitif havadan kaynaklandığını söyleyebiliriz. Baktığımızda Ekim ayının başından beri 3 hafta üst üste kapanış gerçekleştiren ABD piyasalarının yanında Avrupa piyasalarının da Ekim başından beri yükseliş sergilemesi endekste de zaman zaman kar satışları görsek de yükselişin devam etmesini sağlıyor. Ekim ayının başından bugüne baktığımızda gelişmekte olan ülkelerin ortalama %5'in üzerinde primlendiğini düşünürsek, Fed'in faiz artırımını Ekim ayında da erteleyeceği beklentisinin küresel piyasalara bir Ekim dopingi sağladığını görüyoruz. Bu pozitif hava içinde ayın başından beri %8 primlenen borsa İstanbul'da 79.300 seviyesinin üzerinde kapanışların devam ettiği sürece 84.000 seviyelerine doğru bir yükselişin görülmesini bekleyebiliriz. Ekim ayının sonuna doğru ise; seçime dair beklentiler ve genel olarak anketlerin geçen seçimdeki tabloya benzer bir sonuca işaret etmesi kar satışları görmemize neden olabilir. 
Dolar/TL ise geçen hafta enflasyon verilerinde görülen toparlanmayla başlayan tepki alımlarının bu haftaya da taşındığını görüyoruz. Dün açıklanan Çin'in üçüncü çeyrek büyüme verisinin de Dolar'ın bu hareketini desteklediğini görsek de Ekim ayında faiz artırımının oldukça düşük olması, küresel piyasalardaki Ekim etkisinin de devam etmesi Dolar/TL'de kazançların sınırlı kalmasına neden oluyor. Ancak Dolarda daha çok Aralık ayı beklentilerinin kısa vadeli olarak fiyatlanması, borsadaki yükselişe rağmen bir toparlanma sağladı. Burada Dolar'ın 2.89 üzerindeki hareketinin devam etmesi 2.9250 seviyelerine doğru bir yükselişi destekleyebilir. 2.9250 üzerinde ise; 2.96 seviyelerine doğru bir hareket görülebilir. Dolar TL'nin 2.89 altına gevşemesi halinde ise 2.84 seviyelerine doğru bir gevşemeden söz edebiliriz. Burada da fiyatlamada Ekim ayı sonu itibariyle seçime dair risklerin ön plana çıkacak olması etkili olabilir.

2 yıllık gösterge faizlerinde de şuan devam eden düşüşün, Ekim ayının başından beri devam eden pozitifliğin etkisinde sürdüğünü görüyoruz. Faizlerde özellikle yurt içi risklerin daha ön planda olduğunu görüyoruz. Gelişmekte olan piyasalara ilişkin risklerin Faiz artırımının erteleneceği beklentileriyle azalması, tahvil faizlerinin de gevşemesini sağladı. Burada iki yıllık gösterge tahvil faizlerde 10.50 seviyesinin altındaki seyir önemli bu seviyenin altında Ekim boyunca düşüşün devamı görülebilir. Bu seviyenin aşılması ve siyasi risklerin ön plana çıkması tahvil faizlerinin de tekrar yükselmesine neden olabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekselans00620 Ekim 2015 14:17

    dolar ıstıkrarla teror belasının defı ve basarılı bır sonuc ıle 2.5 ın altına ıner. hatta 2.2 ye bıle ıner yazın turızm ve yatırımların sonuclandırlması kopru havaalanı dunyanın gozu Tukıyede uyanın artık doları yuselten para babaları yalak ekonomı steleri cahıl halk.