E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda 2012’den beri en uzun düşüş ---

Dolarda 2012’den beri en uzun düşüş

Dolarda 2012’den beri en uzun düşüş
19 Şubat 2021 - 14:28 borsagundem.com

Türk Lirası karşısında dolar kuru 2012 yılından bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirirken, TL de yılın ilk 7 haftanın 6'sında dolara karşı değer kazandı.

Küresel piyasalarda dolarda değer kaybı sürerken, yurtiçinde dolar 7 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolar/TL 2021 yılının ilk 7 haftasının 6'sında düştü. Türk Lirası son 5 haftayı da dolara karşı değer kazanarak kapattı. 2012 yılının başında dolara karşı TL’deki 6 hafta süren kazanç serisinden sonra en uzun haftalık kazanç serisi oldu.

Türkiye'nin risk primi 287 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi ise yüzde 14,99 seviyesinde bulunuyor.

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 17 seviyesinde tutması sonrasında dolar/TL kurunda anlamlı bir etki olmazken, gözler Fitch'in beklenen Türkiye değerlendirmesine çevrildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in piyasa kapanışının ardından Türkiye’nin kredi notu ile kredi notunun görünümüne ilişkin değerlendirmesini yayımlaması bekleniyor.

Fitch Ratings en son Ağustos 2020’de Türkiye’nin kredi notunu “BB-” olarak teyit ederken, not görünümünü ise “durağan”dan “negatif”e çevirmişti. O dönemde, Türkiye’de döviz rezervlerindeki erime ve zayıf para politikası kredibilitesinin dış finansman risklerini artırdığına dikkat çekilmişti.

Morgan Stanley'den dolar hedefi

ING: Paritede yükseliş sürecek

12 aylık borsa verilerinde rekor yükseliş

Merkez Bankası’ndan indirim yaza mı kaldı?

Borsa İstanbul'da risk iştahı sürüyor

Yabancılar, dolarda gerileme bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)