E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, yükselişine devam ediyor---

Dolar, yükselişine devam ediyor

Dolar, yükselişine devam ediyor
05 Ekim 2021 - 09:07 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,8620 liradan, euro 10,2820 liradan güne başladı. Hazine ihaleleri ve hizmet PMI verileri takip edilecek

Serbest piyasada 8,8600 liradan alınan dolar, 8,8620 liradan satılıyor. 10,2800 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,2820 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün 8,82-8,89 bandında hareket etmesinin ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,86 seviyelerinde yatay seyrediyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,8570 lira, euronun satış fiyatı ise 10,3050 lira olmuştu.

Yurt içinde Hazine ihalelerinin takip edileceği yeni günde, yurt dışında hizmet sektörü PMI verileri bulunuyor.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Başkanı Joe Biden Pazartesi günü Cumhuriyetçiler borç limitini yükseltmek için yapılacak oylamada Demokratlar’a katılmadıkça,  hükümetin 28,4 trilyon dolarlık borç sınırını aşmayacağını garanti edemeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı görüşmede, uluslararası vergi sistemini adil bir rekabet ortamı yaratmasının önemine vurgu yaptı.

Avustralya Merkez Bankası(RBA), gösterge faiz oranında beklendiği gibi değişikliğe gitmedi ve yüzde 0,10 olan faiz oranını korudu.

Fed, merkez bankası üst düzey yöneticilerinin finansal piyasa alım-satım aktivitelerinin olası etik veya yasal hatalarının gözden geçirilmesi için harekete geçti.

Euro Bölgesi maliye bakanları dün yaptıkları Eurogroup toplantısında, Euro Bölgesi enflasyonunda hızlanmanın büyük ölçüde geçici olduğuna ve fiyat artışlarının ECB ve AB Komisyonu'nun öngördüğü gibi gelecek yıl yavaşlayacağına inandıklarını ifade ettiler.

Japonya'da hizmet sektörü aktivitesi, korona virüs salgınının devam eden etkileri ile Eylül ayında da geriledi.

Japonya'nın yeni Ekonomi Bakanı Daishiro Yamagiva, hükümetin korona virüs salgınından ağır darbe alan ekonomiyi desteklemek için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) enflasyon verilerinin ardından her ay olduğu gibi "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporuyla değerlendirmede bulunacak (10.00).

TÜİK 2020 yılına ilişkin devlet hesapları verilerini duyuracak (10.00).

TCMB, Eylül ayı için Reel Efektif Döviz Kuru rakamlarını açıklayacak.

Ağustos ayı Reel Efektif Kur Endeksi 62,89 olarak açıkladı (14.30).

Hazine, 4 ve 5 yıllık iki tahvil ihalesi düzenleyecek. 4 Yıllık ihale TÜFE'ye endeksli, 5 yıllık ihale sabit kuponlu olacak.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında imalat sektörü PMI verilerinin ardından bu kez hizmet sektörü PMI verileri takip edilecek.

Avrupa'da analistler Fransa sanayi üretimi, Euro Bölgesi üretici fiyatları verilerini takip edecekler.

Ayrıca İngiltere'nin 4 ve 18 yıllık tahvil ihaleleri de analistlerin takip edeceği veriler olacak.

ABD'de ticaret rakamları (15.30), ISM Hizmet Sektörü PMI (17.00) ve API petrol stokları (23.30) verileri bulunuyor.

ECB yönetim kurulu üyesi Fernandez Bollo (10.00), Norveç Merkez Bankası Başkanı Cystein Olsen(11.00), Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Alexey Zabotkin (11.00), BoE Operasyon Direktörü Jo Place (16.00), BoE İhtiyati Politika Direktörlüğü İcra Direktörü Victoria Saporta (16.30) konuşma yapacaklar.

AB Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısı Lüksemburg'da yapılacak.

Çin'in Altın Hafta tatili bugün de devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)