E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yeni haftaya nasıl başladı?---

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
12 Ekim 2020 - 08:09 borsagundem.com

Dolar/TL haftaya 7,88 seviyesinden başladı, Türkiye'de cari denge ve işsizlik izlenecek

Türkiye'de işsizlik ve cari dengenin izleneceği haftanın ilk gününe Dolar/TL 7,88 seviyesinden başladı. Euro/TL 9,32 seviyesinden işlem görüyor. 

Ekonomistlerin Ağustos ayı için cari işlemler tahmini 4,6 milyar dolar açık şeklinde oluştu. Merkez Bankası ödemeler dengesi verilerini saat 10.00'da açıklayacak.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 59 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 8 bin 837’’ye yükseldiğini açıkladı.

Türkiye, Araştırma Gemisi Oruç Reis için yeni Navtex yayınladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’yi Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın alımını yeniden gözden geçirmesi ve bu alımı geri çekmeye çağırdıklarını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Trump yönetiminin ortaya koyduğu 1,8 trilyon dolarlık teşvik paketi teklifini reddetti.

Almanya Başbakanı Angele Merkel ile görüşen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Brexit sonrası bir ticaret anlaşması müzakerelerinde ortaya çıkan ciddi görüş farklılıklarının giderilmesi için önümüzdeki günlerde ciddi ilerleme sağlanması gerektiğini söyledi.

Çin Merkez Bankası finansal kuruluşlar için yüzde 20 olan döviz forward yuan pozisyonları zorunlu karşılık oranının bugünden itibaren sıfırlanacağını duyurdu.

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fan Yifei, ABD ile Çin arasında ilişkilerin kötüleşmesinin Çin'in finansal ağı için teknoloji tedarik zinciri güvenliğine yönelik büyük bir risk oluşturduğunu söyledi.

Financial Times gazetesinin haberine göre Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron ve AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları bu hafta ycapacakları toplantıda İngiltere ile varılacak herhangi bir ticaret anlaşmasında uygulamaya yönelik daha katı kurallara yer verilmesi üzerinde duracaklar.

Almanya'da son 24 saatte 2 bin 467 korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de son 24 saatte 49 bin 412 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Çin'de 21, Güney Kore'de 69 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın doktoru Sean Conley, korona virüse yakalanan Trump’ın iyileştiğini ve artık hastalığı bulaştırma riskinin bulunmadığını açıkladı.

İspanya’da hükümet, korona virüs salgınında artan vaka sayıları nedeni ile başkent Madrid’de olağan üstü hal (OHAL) ilan etti.

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson, korona virüs salgını ile ilgili olarak "üç aşamalı sınırlama" planını açıklaması bekleniyor.

TÜİK işgücü istatistikleri ve inşaat maliyet endeksi verilerini açıklayacak (10.00).

Japonya Merkez Bankası(BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Uluslararası Finans Enstitüsü'nün çevrimiçi Yıllık Üyelik Toplantısında konuşma yapacak (14.00).

Avrupa Birilği(AB) Dışişleri Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI12 Ekim 2020 08:37

    UZUN DÖNEMDE DÖVİZ BORCUMUZ AZALMIŞ GÖRÜNÜYOR BU SEBEPLE DÖVİZDE  FAZLA ARTIŞ OLACAGINI TAMİN ETMİYORUM.