E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yeni haftanın ilk gününde yatay seyretti---

Dolar yeni haftanın ilk gününde yatay seyretti

Dolar yeni haftanın ilk gününde yatay seyretti
23 Eylül 2019 - 08:21 borsagundem.com

Dolar/TL'de 5.70 üzerinde dar bantta seyrediyor, piyasada Erdoğan'ın ABD temasları izleniyor

Dolar/TL haftaya başladığı 5.70'in hemen üzerinde günboyu oldukça sakin bir seyir izlerken bankacılar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki temasların yakından izlendiğini belirttiler.

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.7298 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7120 lira, en yüksek 5.7447 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3015 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0994 seviyesinde. Gram altın 281.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.89 seviyesinde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü İstanbul'dan hareket ettiği ABD seyahetinde çeşitli temaslara haftasonu başladı. ABD Başkanı Donald Trump ile telefon ile görüşen Erdoğan yarın ise Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda konuşma yapacak.

Bankacılar özellikle Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile yapması beklenen ikili görüşmeyi, ve bu görüşmeden Türkiye-ABD ilişkilerini etkileyecek konuları takip ediyor olacaklar.

Türkiye ile ABD ilişkileri Suriye'de yaşanan görüş ayrılıkları, Türkiye'nin Rus yapımı savunma sistemlerini satın alması, İran ile geçmiş dönemde yapılan ticaret nedeniyle olası ABD yaptırımları ve rahip Andrew Brunson'ın ABD'ye geri gitmesinden önceki dönemde tutuklu yargılanması nedeniyle gerilmişti.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Piyasa oldukça sakin. Trump Erdoğan görüşmesini bekliyoruz. Burada iki ülke ilişkileri açısından önemli bir gelişme olur mu diye bekliyor piyasalar. Bunun dışında dolar/TL 5.70-5.75 bandında seyrediyor" dedi. Brunson süreci geçen yıl Türkiye'de kur krizini tetiklemiş, ancak bu anlaşmazlık giderildikten sonra ilişkiler eski seviyesine gelmemişti.

Öte yandan piyasada bu hafta TCMB'nin düzenleyeceği iki günlük yatırımcı toplantıları, Erdoğan'ın ABD ziyareti ve dördüncü madde görüşmeleri kapsamında IMF heyetinin temasları da takip ediliyor.

Yurtdışı veri gündemi ve küresel risk iştahı da yakından takip ediliyor. Küresel piyasalara bakıldığında dolar, ABD ile Çin arasında Washington'da yapılan görüşmelerin "verimli" olarak nitelendirilmesinin ardından risk iştahının dengelenmesinden destek buldu.

Analistler, yatırımcıların risk iştahının Hong Kong'daki sivil karışıklık, Orta Doğu'daki gerginlikler ve ABD ve Çin'in yakında bir ticaret anlaşması imzalayıp imzalamayacağına dair endişeler nedeniyle kırılgan olduğunu söyledi.

Tahvil/bono piyasasında ise gösterge 10 yıllık tahvilde Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik getiri %14.89 oldu. Bugün spot kapanışta ortalama bileşik getiri %14.86 valörde saat 1630 itibarıyla son işlem %14.82 oldu.

İki yıllık gösterge tahvilde Cuma günü spot kapanışta ve valörde son işlemde bileşik getiri %14.96 oldu. Bugün spot kapanışta ortalama bileşik getiri %14.85 valörde saat 1630 itibarıyla son işlem %14.89 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)