E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar Afrin'le hareketlendi---

Dolar Afrin'le hareketlendi

Dolar Afrin'le hareketlendi
19 Şubat 2018 - 08:27 borsagundem.com

Suriye askerlerinin Afrin'e girecek olması dolarda yukarı yöne neden oldu

Diplomatik gelişmelerin ABD ve Almanya ile son dönemde bozulan ilişkilerin tekrar düzelme yoluna girdiğine işaret etmesi ve dolarda küresel değer kaybı geçen hafta dolar/TL'yi 3.75 seviyesinin altına çekerken, bugün yurtdışı piyasalardaki gelişmeler izlenecek. ABD piyasalarının kapalı olduğu bugün, veri gündeminin de yoğun olmaması nedeniyle piyasada nispeten sakin bir seyrin gözlenebileceği belirtiliyor. 

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile Almanya ilişkilerinde bazı sıkıntıların giderilmiş göründüğünü, ilişkileri geliştirecek adımları karşılıklı atacaklarını söyledi. Bir yıldır tutuklu bulunan gazeteci Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel geçen hafta serbest bırakıldı. 

QNB Finansbank Başekonomisti Gökçe Çelik, Cuma günkü basın toplantısına ilişkin, daha önceki açıklamalara kıyasla daha yumuşak bir dil kullanılmasının kısa vadede olumlu olduğunu ancak ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın son dönemde iki ülke ilişkilerinde bozulmaya neden olan konulardaki çağrılarını tekrarlaması nedeniyle ilişkilerde kalıcı iyileşmenin sinyallerini henüz görmediklerini söylemişti. Önceki hafta ABD faizlerindeki hızlı yükseliş ve dolardaki değer kazancı ile piyasalarda küresel olarak satış baskısı gözlenirken, dolar/TL de 3.84 seviyesini aşmıştı. Geçen hafta ise piyasalarda başlayan normalleşme, dolarda değer kazancının durması ve diplomatik gelişmelerle dolar/TL kademeli olarak gerileyerek Cuma günü en düşük 3.7389 seviyesini gördü

Dolar güne 3.75 lira seviyesinden başladı. Saat 12:47 itibariyle 3.7588 lira seviyesinde bulunuyor.  Açılışın ardından en düşük 3.7438 lira, en yüksek 3.7629 lira seviyesi görüldü.

Euro ise 4.6670 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2412 seviyesinde.

Gram altın 162.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.99’de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)