E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güçlenmeye başladı---

Dolar güçlenmeye başladı

Dolar güçlenmeye başladı
22 Şubat 2018 - 08:09 borsagundem.com

Güne sakin başlayan dolar Borsa İstanbul'daki güç kaybı, Fed'in faiz artırma ihtimali ve jepolitik risklerle birlikte yükselişe geçti

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantı tutanaklarının faizleri kademeli olarak artırma konusunda daha emin olduğunu ortaya koymasının ardından dolar güçlenirken, TL dahil gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybetti. Piyasalar bugün dış piyasalardaki hareketler ile jeopolitik gelişmeleri izlemeye devam edecek. 

Tutanaklar, Fed'in faiz oranlarının artırılmaya devam edilmesi gerektiğine daha çok inandığını ortaya koyarken; birçok yetkili enflasyonun yükseleceğine inanıyor. Fed'in 30-31 Ocak'ta yaptığı ve faiz oranlarını sabit tuttuğu para politikası toplantısının dün akşam yayımlanan tutanaklarına göre; enflasyon konusundaki daha iyimser yaklaşım, Fed'in yeni başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki ay faiz oranlarını artırmada yetkilileri yönlendireceği beklentilerini daha da güçlendirecek.

Tutanaklarda "Üyeler, yakın vadedeki ekonomik görünümde güçlenmenin federal faiz oranlarını kademeli olarak yukarı yöneltmenin uygun olacağı olasılığını artırdığı konusunda anlaştı" denildi.

Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonu devam ederken, önceki gün Suriye hükümeti yanlısı savaşçıların Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı ve Türkiye'nin karşılık verdiği yönündeki haberler TL'de değer kaybına neden olmuştu.

Dolar güne 3.79 seviyesinden başlangıç yaptı. Saat 17:38 itibariyle 3.7883 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 3.7860 lira, en yüksek 3.8096 lira seviyesi görüldü.

Euro ise 4.6752 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2330 seviyesinde. Gram altın 161.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.99 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)