E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yen karşısında sert düştü---

Dolar yen karşısında sert düştü

Dolar yen karşısında sert düştü
29 Mayıs 2014 - 13:15 borsagundem.com

Dolar, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizlerinin dokuz ayın en düşüğüne gerilemesi üzerine, yen karşısında iki haftanın en büyük kaybını yaşadı

Dolar, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizlerinin dokuz ayın en düşüğüne gerilemesi üzerine ABD varlıklarına talebin azalması ile, yen karşısında son iki haftanın en büyük kaybını yaşadı.

Dolar bu ay zayıflarken, ABD Hazine tahvilleri Ekim ayından bu yana ilk defa yüzde 2.5'in altına geriledi. Avustralya doları sermaye harcaması planlarının analist beklentilerini aştığını gösteren ile güçlendi. Euro, yarın açıklanacak olan ve Almanya perakende satışlar ve İspanya enflasyon verilerinin Avrupa Merkez Bankası'nın teşvikleri genişletmesi ihtimalini artırabileceği düşünceleri ile, Şubat 2013'ten bu yana en büyük aylık düşüşe hazırlanıyor.

Sidney'de bulunan National Australia Bank Ltd. şef döviz stratejisti Ray Attrill, "ABD tahvil faizi hikayesi dolar-yen ile aşırı derecede bağlantılı. Paritenin neden oldukça ağır işlem gördüğünü açıklamak için Hazine tahvili faizlerinin yüzde 2.5'in altına inmesi yeterli" dedi.

Dolar yen karşısında yüzde 0.3 gerileyerek Londra saati ile 09:17'de 101.58 olurken, ay genelinde yüzde 0.7 aşağıda. Yen euro karşısında 137.99 yen ile 6 Şubat'tan bu yana en güçlü seviyeye dokunmasının ardından, yüzde 0.2 yükselerek 138.12 oldu. Euro dolar karşısında ise büyük bir değişiklik göstermeyerek 1.3598 dolardan işlem görürken, 1.3586 ile 13 Şubat'tan bu yana en düşüğe dokundu. Avustralya doları yüzde 0.5 tırmanarak 92.84 ABD senti oldu ve bu ayki kayıplarını sildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)