E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yatay seyrediyor! Gözler Moody's'de...---

Dolar yatay seyrediyor! Gözler Moody's'de...

Dolar yatay seyrediyor! Gözler Moody's'de...
06 Aralık 2019 - 08:36 borsagundem.com

Dolar/TL'de 5.75 civarında seyir sürüyor, küresel gelişmeler ve Moody's'in Türkiye açıklaması bekleniyor

Dolar/TL haftanın son işlem gününde sakin bir seyir izlerken, akşam saatlerinde açıklanması beklenen Moody's'in değerlendirmesini izleyen piyasanın ana gündemi ise gelecek haftaki PPK toplantısı.

Dolar saat 17:56 itibariyle 5.7688 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7410 lira, en yüksek 5.7713 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3845 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1063 seviyesinde. Gram altın 271.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.15 seviyesinde.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu olası bir ödemeler dengesi krizinin gerçekleşme ihtimalini artmaya devam etmesini gerekçe göstererek Haziran'da bir kademe indirerek B1'e düşürmüş ve kredi notu görünümünü ise negatifte tutmuştu.

Moody's'in bu akşam yayınlanması beklenen değerlendirmesinde kredi notunu teyit etmesi öngörülürken, görünümü durağana çekebileceğine dair beklentiler bulunuyor.

Son olarak 4 Kasım'da Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirirken, BB- olan notunu teyit etmişti.

Gedik Yatırım'dan Beste Naz Süllü, Fitch'in Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağana yükseltmesi ardından Moody's'ten de böyle bir adım gelme olasılığının arttığını söyleyerek, "Görünümün düzeltilmesi borsanın Pazartesi açılışında moral olabilir.

Borsa 109,000 seviyelerinde, Moody's dahil destek verici haberler gelirse 112,000 seviyeleri konuşulabilir" dedi. Kur tarafında ise yatay bir hareketin gözlendiğini, enflasyon beklentileri, oynaklık gibi göstergeler nedeniyle 5.68 civarlarının dip seviyeler olarak görüldüğünü söyleyen Süllü, "Bu seviyelerin kırılması şimdilik zor görünüyor.

Swap piyasasında gelecek haftaki PPK toplantısından 1-1.5 puanlık faiz indirimi fiyatlanıyor. Ancak beklentilerin üzerinde yapılacak bir indirim dolar/TL'nin bir süredir içinde bulunduğu 5.72-5.78 bandını bozabilir.

Öte yandan gelecek hafta ABD senatosunda Türkiye'ye yaptırım konusu görüşülecek ancak böyle bir karar çıkma olasılığını düşük görüyoruz" dedi.

Reuters'ın 20 kurumun katılımıyla yaptığı ankete göre TCMB'nin yılın son PPK toplantısında politika faizini 150 baz puanlık indirimle %12.5 seviyesine çekmesi bekleniyor.

Tahvil/bono piyasasında ise dün spot kapanışta %12.36 seviyesinde olan gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik getirisi bugün spot kapanışta %12.36 seviyesindeydi. Gösterge 10 yıllık tahvil Mayıs'ta %21 seviyesindeydi. Dün spot kapanışta %12.15, valörde son işlemde %12.18 seviyesinde olan iki yıllık gösterge tahvil ise bugün spot kapanışta %12.15 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)