E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar yatay seyrediyor---

Dolar yatay seyrediyor

Dolar yatay seyrediyor
06 Kasım 2019 - 08:55 borsagundem.com

Dolar bugün 5.75 civarında sakin seyretti, ABD ile ilişkiler ve küresel piyasalar izleniyor

Dolar, bugün 5.75 civarında oldukça sakin bir seyir izlerken, piyasalar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın haftaya yapılması beklenen ABD ziyaretinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini izliyor.

Dolar saat 14:25 itibariyle 5.7526 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7471 lira, en yüksek 5.7667 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3810 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1086 seviyesinde. Gram altın 275.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.20 seviyesinde.

ABD Temsilciler Meclisi Ekim sonunda 1915'te Ermenilerle yaşanan olayları soykırım olarak tanıyan ve Suriye askeri operasyonu nedeniyle yönetimin Türkiye'ye yaptırım uygulamasını öngören iki tasarıyı kabul etti. Türkiye bu kararlara sert tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, bu ay içinde yapması öngörülen ABD seyahatine dair kararını ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştükten sonra alacağını belirtmişti.

Erdoğan dün partisinin grup toplantısında TCMB, ABD ve Suriye'ye yönelik bazı açıklamalar yapmış, ardından dolar yönünü yukarı çevirdi.

Erdoğan dünkü konuşmasında faiz-kur-enflasyon oyununu bozduklarını söyleyerek, "Bu faizi düşürmekten başka çare yok dedim, bunu düşürdükçe enflasyon düşer dedim, büyüme hızlanır dedim. Şimdi sistem değişince TCMB (başkanını) görevden alma yetkisini de aldık, laf dinlemiyordu. Yeni arkadaş ile devam ettik, dedik ki faiz oranlarını düşüreceğiz. Faiz kalkınmada en büyük zulümdür, üretimi durdurur, sizin büyümenizi engeller, adımlar atılınca hava değişir" dedi.

Rabobank Stratejisti Piotr Matys, daha önce yapılan indirimlerin ardından Aralık'ta 50-100 baz puan civarında bir indirimin daha temkinli bir adım olacağını söyleyerek, "Erdoğan'ın son açıklamaları Başkan Uysal'dan çok büyük beklentileri olduğunu gösteriyor. Para politikasında bu derece hızlı bir gevşeme dış koşulların bozulması halinde TL'nin kırılgan ve spekülatif saldırılara açık bir hale gelmesine yol açacak bir politika hatası ile sonuçlanabilir" dedi.

Küresel tarafta ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasına yönelik gelişmeler izleniyor. ABD ve Çin, bu ay içinde bir "birinci aşama" ticaret anlaşması imzalamak adına aralarındaki anlaşmazlıkları azaltmaya çalışıyorlar ancak Alaska'dan Yunanistan'a kadar uzanan öneriler arasında imzayı atacakları yer henüz belirlenmedi.

Tahvil/bono piyasasında getirilerde son aylarda düşüş eğilimi belirginleşmişti. Gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz dün spot kapanışta ve valörde son işlemde %12.68 seviyesindeydi.

Bugün ise spot kapanışta %12.88, valörde saat 1634'te son işlemde %12.83 seviyesindeydi Gösterge 10 yıllık tahvil Mayıs'ta %21 seviyesindeydi. İki yıllık gösterge tahvilde bileşik getiri ise dün spot kapanışta %12.33, valörde son işlemde %12.46 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)