E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar verilerle yükseldi---

Dolar verilerle yükseldi

Dolar verilerle yükseldi
15 Ağustos 2013 - 16:35 borsagundem.com

Dolar, ABD'de açıklanan verilerin Fed'in varlık alımlarını azaltacağı endişelerini artırması sonrası yükseldi

ABD doları, bugün açıklanan ve geçen hafta beklenmedik bir şekilde düşerek son altı yılın en düşük seviyesine inen işsizlik başvuruları verisinin, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını daraltabileceği beklentisini güçlendirmesinin ardından değer kazandı.
Dolar euro karşısında, ABD'de tüketici fiyatlarının Temmuz ayında yükselerek üçüncü ay üst üste yükseliş göstermesinin, Fed'in enflasyonun hedefine doğru yaklaşacağı tahminini güçlendirmesinin ardından gün içindeki kayıplarını geri aldı. Yeni Zelanda doları, ülkede imalat sanayinin son dokuz yılın en hızlı genişlemesini göstermesinin ardından yükselişini ikinci güne taşıdı. Sterlin dolar karşısında, İngiltere'de perakende satışların ekonomistlerin tahminlerinden daha hızlı artmasının etkisi ile son sekiz haftanın zirvesine çıktı.
Washington'da döviz aracı kurumu Commonwealth Foreign Exchange Inc. şef piyasa analisti Ömer Esiner, "Bugün gördüğümüz tüm verilerin net bir şekilde dolar üzerinde pozitif etkisi var," dedi ve "Tüm veriler, Fed'in Eylül ayında varlık alımlarını azaltacağı görüşünü destekleyici yönde" değerlendirmesinde bulundu.
ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 09:03'te, 1,027.92 sevieysine çıktı. Endeks erken saatlerde yüzde 0.4 yükselişle 1,028.55 puana kadar çıkarak 5 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Dolar euro karşısında, erken saatlerde yüzde 0.4 kadar zayıfladıktan sonra yüzde 0.2 değer kazanaral 1.3230 seviyesine çıktı. ABD para birimi yen karşısında yüzde 0.4 tırmanarak 98.481 seviyesine ulaştı. Yen euro karşısında yüzde 0.2 düşüşle 130.31 seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)