E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euroda yeni zirveler---

Dolar ve euroda yeni zirveler

Dolar ve euroda yeni zirveler
15 Ekim 2021 - 12:45 borsagundem.com

Faiz indirimiyle başlayan Merkez Bankası yöneticilerinin görevden alınmasıyla devam eden kur hareketi bugün de devam ediyor. Tarihi zirvesine ulaşan dolar ve euro cephesinde önümüzdeki hafta yapılacak toplantı bekleniyor

Dolar/TL, enflasyonun yükseldiği bir dönemde faiz indirimlerine başlayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) aralarında indirim kararına itiraz edenlerin de yer aldığı üç yöneticinin görevden alınması ardından 9.24'e yükselerek yeni zirveyi gördü.

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek TCMB'nin olağan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimlere karşı çıkan üyelerin gönderilmesi sonrası indirimlerinin devam edeceği endişesi de TL'deki değer kaybında etkili oldu.

Dolar/TL Resmi Gazete'de yer alan üç üyenin görevden alınması ardından dün 9.19'a kadar yükseldikten sonra bu sabah 9.21'e tırmandı, öğlen saatlerinde ise 9.24 lirayı görerek tarihi zirvesini yeniledi. Yükselişini sürdüren euro ise 10.74 lira ile yeni tarihi zirvesine ulaştı.

FAİZ İNDİRİMİ DEVAM EDER Mİ?

Yatırımcılar dünyanın pek çok yerinde merkez bankalarının sıkılaştırma yönlü adımları değerlendirdiği, Türkiye'de ise enflasyonun iki buçuk yılın zirvesine yükseldiği bir dönemde TCMB'nin geçen ay 100 baz puanla başladığı faiz indirimlerine devam edip etmeyeceğini yakından izliyorlar. TCMB'nin politika faizi şu an yüzde 18 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL'deki yükselişe TCMB'nin para politikasına ilişkin endişeler ve dolardaki küresel değer kazancı yön verirken TCMB Eylül başında ilk faiz indirimi mesajını vermeden önce kur 8.3 seviyesindeydi.

Borsalar zirvedeyken yatırım yapılmalı mı?

Piyasalar faiz kararına odaklandı, BİST’te bilanço dönemi başlıyor

10 yıllık tahvil faizi yüzde 20'nin üzerinde

Dolarda izlenecek kritik seviyeler

TCMB’den beklenti yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI15 Ekim 2021 13:55

    dünya bize gıpta ile bakıyor yalanı ortada paramız pul oldu o koltuga yapışanlar ülkeyi düşünüp o koltugu bırakmalı

  • Seçmen15 Ekim 2021 13:51

    Hele siz bu kardeşinizi tek adam yapım bakın doları nasıl uçuracak, işte tek adamın ülkemize faturası… ülkeyi değil ancak doları uçurdu.

  • ali15 Ekim 2021 13:49

    BİZ DOLARCILARIN OYU REİSE. REİS ÜLKEYİ YÖNETTİKÇE DOLARDAN KAZANMAYA DEVAM EDERİZ.

  • Türkoğlutúrk15 Ekim 2021 13:33

    La koyunlar ,TL Afganistan parası karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.bu da mi dış güçler.

  • Bika15 Ekim 2021 12:58

    "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin resmi olarak başladığı 9 Temmuz 2018 tarihinde dolar 4,5 lira euro ise 5,3 lira civarında işlem görüyordu." Başkanlık sistemi ekonomiyi mi yoksa dövizi mi uçuruyor! 2007 yılında 850 milyar dolar olan gayrisafi milli hasıla şu an 750 milyar dolar civarı, aradan 14 yıl geçmiş ve Suriyeli-Afganlı mültecilerle 90 milyonluk Türkiye.