E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euroda gözler enflasyonda---

Dolar ve euroda gözler enflasyonda

Dolar ve euroda gözler enflasyonda
03 Ağustos 2021 - 09:12 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,3560 liradan, euro 9,9320 liradan güne başladı. Piyasalar enflasyon verisini takip edecek

Serbest piyasada 8,3540 liradan alınan dolar, 8,3560 liradan satılıyor. 9,9300 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9320 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,3570 lira, euronun satış fiyatı ise 9,9250 lira olmuştu.

Piyasalar bugün açıklanacak enflasyon verilerini takip edecekler. Yurt dışında Euro Bölgesi üretici fiyatları ve ABD'de fabrika siparişleri verileri bulunuyor.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

IMF İcra Kurulu, global likiditeyi artırmak üzere Özel Çekim Hakkı'nın 650 milyar dolar yükseltilerek üye ülkelere dağıtılmasını onayladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi federal hükümetin borçlanma limitini korumak için bazı olağanüstü tedbirleri uygulamaya koydukları konusunda bilgilendirdi.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, Fed'in ekonomiye sağlamakta olduğu desteği azaltmaya Ekim ayına kadar başlayabileceğini söyledi.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, korona virüs salgınında durumun öngörülemez olmasına karşın şu anda bir ek bütçe hazırlamayı düşünmediklerini söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı, Temmuz-Eylül dönemi için piyasadan yapılacak borçlanma miktarına yönelik tahminini aşağı yönlü revize etti.

JPMorgan, Çin'in regülasyonlarda yaptığı değişikliklere rağmen gelişmekte olan piyasa hisse senetleri için tavsiyesini 'ağırlığını artır' olarak devam ettirdi.

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, Washington'un 24 Rus diplomatın vizelerinin sona ereceği 3 Eylül'e kadar ABD'den ayrılmalarını istediğini duyurdu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde haftanın en önemli verisi olan tüketici fiyatları rakamları açıklanacak. Haziran ayında beklentilerin üzerinde artarak yıllık yüzde 17,53 seviyesine kadar ulaşan tüketici fiyatlarında, Temmuz ayının rakamları yakından takip edilecek. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)  tarafından açıklanacak olan tüketici fiyatları için Foreks Anketinde tahmin aylık 1,57, yıllık yüzde 18,68 oldu.

Tüketici fiyatlarının yanında, yurt içi üretici fiyatları da yakından izlenecek. Haziran ayında üretici fiyatları aylık yüzde 4,01, yıllık yüzde 42,89 artış göstermiş ve tüketici fiyatları ile marj 25 puanın üzerine çıkmıştı.

TCMB Finans Dışı Firma Net Döviz Pozisyonu verilerini açıklayacak (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avustralya Merkez Bankası(RBA) Başkanı Philip Lowe, bugün gerçekleşen ve faizlerin değiştirilmediği toplantının ardından basın toplantısı düzenleyecek (09.00).

Euro Bölgesi üretici fiyatları, Avrupa'da günün en önemli verisi olacak(12.00). İngiltere'nin 30 yıllık tahvil ihalesi de yakından izlenecek.

ABD'de fabrika siparişleri (17.00), IBD/TIPP Ekonomik İyimserlik Endeksi (17.00) ve API petrol stokları (23.00) verileri bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)