E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro yükselişte---

Dolar ve euro yükselişte

Dolar ve euro yükselişte
17 Kasım 2020 - 14:05 borsagundem.com

Perşembe günü yapılacak olan TCMB PPK toplantısı öncesinde yatay seyir izleyen döviz piyasaları, bugün gün ortasında yönünü yukarı çevirdi. Dolar/TL 7,80'e yaklaşırken, euro/TL ise 9,12 düzeyinden 9,26'ya göz kırptı.

Yurt içi piyasalarda haftanın odağındaki gündem Merkez Bankası PPK faiz kararı. Geçtiğimiz hafta ekonomi yönetimindeki değişimler sonrası yüzde 10 geri çekilmelerin yaşandığı döviz kurları bir önceki haftada da rekorlar kırıyordu. Dolar/TL dün ve bu sabah 7,79-7,70 bandında, euro/TL 9,12-9,13 düzeyinde seyrediyor.

Piyasaların hareketlenmesiyle birlikte yönünü yukarı çeviren döviz kurları öğleden sonra yüzde 1'e yakın yükseliş yaşadı. Saat 13.55 itibarıyla 7,7520, euro/TL ise 9,2033 seviyesinden işlem gördü.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinden ne karar çıkacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Kabine toplantısında Kovid-19 salgınında gelinen son durum ve yeni önlem alınıp alınmayacağının görüşülmesi bekleniyor. Yerli aşı konusunda son gelinen noktanın da toplantının gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam video konferans ile toplanan Bilim Kurulu'nun ardından, ”Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı” açıklaması yapmıştı. Kabine’nin ardından Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Aşı, doları sert düşürecek

PPK toplantısı Merkez'in samimiyet testi mi?

Borsada rekorlar sonrası kar satışları

Cornerstone: Kripto paralar volatil piyasaları yumuşatabilir

TCMB ihalesinde faiz oranı yüzde 15.00 oldu

Kısa vadeli dış borç 134 milyar dolara ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serok agopyan17 Kasım 2020 17:22

    dolar ve euro artması için faizin de yükselmesi gerekir.en az 900 bp faiz artışı bekliyoruz.ellerinde dolar ve euro olan fakir yurttaşlarımız da böylece kar ederek ev araba vs.alır ve yurttaşların refah seviyesi yükselmiş olur diye düşünüyorum.

  • Ali kemal17 Kasım 2020 16:38

    700 baz faiz artmasa dolar 9 lari görür.