E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro yılın son gününe nasıl başladı?---

Dolar ve euro yılın son gününe nasıl başladı?

Dolar ve euro yılın son gününe nasıl başladı?
31 Aralık 2020 - 08:28 borsagundem.com

Yılın son işlem gününde Türk Lirası, dolar ve euro karşısında sınırlı da olsa düşüşte. Dolar/TL 7,37'den euro/TL ise 9,05'ten değerleniyor.

Ekonomi yönetiminin attığı doğru adımlar ve piyasalara verdiği mesajlarla 8,58 zirvesinde düşüşe geçen dolar/TL, 7 haftalık periyotta yaklaşık yüzde 15 geriledi. 2020'nın son işlem gününün başlangıcında da da dolar/TL 7,36-7,37 bandında güne hafif düşüşle başlıyor. Euro/TL de hafif değer kaybıyla 9,05'li seviyelerden işlem görüyor.

08.25 itibarıyla dolar/TL 7,3722, euro/TL 9,0654 seviyesinde işlem gördü.

Yılın son günü yurt içinde veri akışı fazla olurken, yurt dışında birçok yerde tatil olması nedeniyle daha sakin bir veri akışına bulunuyor.

Öne Çıkan Başlıklar

Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasında Brexit sonrası ticari ilişkileri belirleyen ticari anlaşma, İngiliz parlamentosu tarafından onaylandı.

Bundesbank Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası üyesi Jens Weidmann, korona virüs salgını sürecinde ekonomilerini desteklemek için kamu borcunu artırmak zorunda kalan hükümetleri, ECB'den faizleri sonsuza kadar düşük tutmasını beklememeleri yönünde uyardı.

ABD'de Senato'daki Cumhuriyetçi çoğunluğun lideri Mitch McConnell, Temsilciler Meclisi'den geçen korona virüs teşvik paketindeki yardım çeki tutarının 600 dolardan 2 bin dolara yükseltilmesi teklifinin
Senato'da oylanmasını reddetti.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, euronun ABD Doları karşısında güçlenişini yakından takip etmekte olduklarını söyledi.

Sputnik'in haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye ile S-400 alımı konusunda ortak bir çalışma grubunun oluşturulmadığını söyledi.

Oxford Üniversitesi'nin AstraZeneca ile aşıyı geliştiren araştırmacılarından Profesör John Bell, geliştirdikleri aşınının muhtemelen koronavirüste tespit edilen yeni varyanta karşı da koruma sağlayacağını belirtti.

Yurt İçi Gündem

Yılın son günü yurt içinde dış ticaret rakamları açıklanacak. Kasım ayı için Gümrük verileri ile ticaret 5,07 milyar dolar açık vermişti. TÜİK kesinleşmiş rakamları saat 10.00'da duyuracak. Aynı saatte hizmet üretici fiyat endeksi verileri de yayımlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yılın 3.çeyrek dönemi için brüt borç, net borç, garantili dış bor ve kamu net borç rakamlarını açıklayacak(12.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 24 Aralık tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrıca önümüzdeki 3 aya ilişkin ihale programını da duyuracak. Bir önceki ay açıklanan kesinleşmemiş programa göre Ocak ayında 6 ihale yapılması planlanmıştı.

Yurt Dışı Gündem

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları (16.30) ve doğal gaz stokları (18.30) verileri takip edilecek.

Yurt dışında bazı ülkeler 'Noel Arifesi' nedeniyle kapalı bulurken, bazı ülkelerde borsalar yarım gün açık olacak.

Altın fiyatlarında aşı düşüşü

ABD ve Avrupa vadelilerde hafif gerileme

Çin'de endeks yılı zirvede tamamlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)