E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro Merkez öncesi güne sakin başladı---

Dolar ve euro Merkez öncesi güne sakin başladı

Dolar ve euro Merkez öncesi güne sakin başladı
16 Aralık 2020 - 08:24 borsagundem.com

Döviz kurları bu haftaki sakin seyrine devam ediyor. Dolar, 7,83 TL ve euro 9,53-9,54 TL bandında işlem görüyor. MB Başkanı Naci Ağbal'ın gerçekleştireceği 2021 yılı Para ve Kur Politikası toplantısı en önemli gündem maddesi olarak izlenecek

Bu gün iki önemli gündem piyas maddesi var. Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) gelecek yılın para ve kur politikasını açıklayacak, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak.

TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın saat 10: 30'daki video konferans toplantıda vereceği mesajlar merakla beklenirken, döviz kurları yatay seyrini koruyor. Dolar / 7,83-7,84 TL, euro / 9,53-9,54 TL bandında seyrini sürdürüyor.

08.20 dolar / 7,8229 TL, euro / 9.5245 TL seviyesinden işlem gördü.

TCMB PARA VE KUR POLİTİKASI SANAL ORTAMDA AÇIKLANACAK

“2021 Yılında Para ve Kur Politikası” na çocuk tanıtım toplantısı, saat 10.30'da yapılacak. , Kovid-19 salgını kapsayacak şekilde ziyaret edildiğinde ziyaret edilecek. Düzenlenecek video konferansta Başkan Naci Ağbal bir sunum yapacak.

Toplantının ilk yarım saatinde Ağbal bir sunum yapacak, sonraki yarım saat ise soruları yanıtlayacak.

Yurt içinde TCMB özel sirkün dışından dışarıda kredi borcu (10.00) ve konut fiyat istatistiklerini (14.30) açıklayacak.

TBMM Genel Kurulunda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerinin görüşülmesine devam edilecek.

ABD VE ASYA PİYASALARINDA ÖNE ÇIKANLAR

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, (FDA) eczanelerden reçetesiz satın alınabilen ve evde yapılan Kovid-19 testine acil kullanım onayı vererek, “Test, semptom göstermeyenler de dahil olmak üzere iki yaşında veya daha büyük bireyler için onaylanmıştır” açıklamasını yaptı.

ABD’de Kongre liderleri hükümet harcama paketini karara bağlamak ve Korona virüsü yardım paketi konusundaki çıkmazı aşmak için yaptıkları toplantının ardından temkinli, ancak olumlu konuştu.

ABD'de Seçilmiş Başkanı Joe Biden, Obama döneminin Çevre Koruma Ajansı Başkanı Gina McCarthy'i ulusal iklim danışmanı ve eski Michigan Valisi Jennifer Granholm'u Enerji Bakanı olarak seçecek.

MSCI, 7 Çin şirketinin menkul kıymetlerini ABD'nin uyguladığı sınırlamaların ardından bazı dünya çapında endekslerden çıkarma kararı aldı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 370,4 milyar yuan (56,61 milyar dolar) büyüklüğündeki 26 sabit varlık yatırım projesine onay verdi.

Japonya Ekonomi Bakanı Nishimura, Japonya'nın ekonomiyi korumak için mali harcamalar gerçekleştirmekte olduğunu, ancak bunun uzun süre devam ettirilemeyeceğini söyledi.

FED FAİZ KARARI

Günün en önemli gündem maddesi ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararı (22.00) olacak. Piyasalarda faizlerde bir değişiklik beklenmiyor.

Bloomberg News'in anketine katılan ekonomistlere göre, Fed varlık alımlarının geleceğini istihdam ve enflasyon tedbirlerine bağlayarak, tahvil alımlarının hızı veya kompozisyonunda ani bir değişikliğe gitmeyecek.

2020 yılı Fed faiz kararıyla birlikte projeksiyon raporunu da yayımlayacak. Projeksiyonlarda bazı Fed başkanlarının büyüme, enflasyon, işsizlik ve faiz ile ilgili beklentileri yer alıyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz kararının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyecek (22.30).

ABD'de MBA mortgage meyvesi (15.00), perakende satışlar (16.30), öncü PMI (17.45), NAHB konut piyasası endeksi, işletme stokları (18.00),

DOE benzin stokları (18.30).

Euro Bölgesi maliye bakanları, Euro Bölgesi üye devletlerinin Taslak Bütçe Planlarını ve Euro Bölgesi bütçesini, beklentileri ve 2022 için tavsiyelerini öğrenmek için toplanacaklar.

ABD borsaları Fed kararı öncesi rekorla kapandı

Avrupa Merkez Bankası'ndan bankalara tavsiye

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

2021 Cumhurbaşkanlığı bütçesi kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)