E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro Merkez Bankası’nı bekliyor---

Dolar ve euro Merkez Bankası’nı bekliyor

Dolar ve euro Merkez Bankası’nı bekliyor
16 Kasım 2020 - 08:46 borsagundem.com

Merkez Bankası’nın 19 Kasım’da gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak karar bekleniyor

Ekonomi yönetimindeki değişim sonrası yeni yönetimden gelen piyasa dostu mesajlar döviz kurlarında yüzde 10’a yakın düşüşe neden oldu.

Merkez Bankası'nın kritik faiz kararını açıklayacağı haftanın ilk gününde dolar/TL, cuma günkü kapanışa göre hafif değer kaybıyla 7,67'den başladı. Euro ise 9,10 liranın altında işlem görüyor.

Merkez Bankası’nın 19 Kasım’da gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak kararlar döviz kurlarının yönünü belirleyecek. Sadece döviz piyasaları için değil çıkacak karar borsa yatırımcılarını da yakından ilgilendiriyor.

Öte yandan, küresel piyasalarda yeni hafta Japonya ve Çin'den gelen pozitif makroekonomik verilerle başladı. Japonya son 40 yılın en hızlı büyümesini kaydederken Çin'de beklentileri aşan sanayi üretimi risk iştahını artırıyor. ABD'de vadeli endeksler yüzde 0,7'ler düzeyinde yükselirke Asya borsalarında artılar yüzde 2'ye yakın primli.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Asya borsaları haftaya alıcılı başladı

ATA GYO ve Ulusoy Un sorusu

Çin'in sanayi üretimi beklentileri aştı

Japonya son 40 yılın en hızlı büyümesini yaşadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aydın16 Kasım 2020 22:33

    Kan emiciler sırtımızdan daha çok kazanmak için pusuya yatmış bekliyor desenize.Bir türlü kurtulamadık bu vampirlerden.Kurtaracak bir siyasetçi bulursak hemen onu başkan yapmalıyız.Bugüne kadar gelenler bunu başaramadı.

  • hakan ter16 Kasım 2020 20:31

    ya sizler neyin kafasını yaşıyorsunuz. ocak ayından beridir covid nedeniyle devletin aldığı zarar ve esnafa dağıttığı veya ötelediği maliyetler işsizlik için verdiği ödenekler yaptığı yardımlar. bunlar kolay işmi sizler burda öyle yorum yapıyorsunuz ki sanki bu yıl covid diye bir hastalık olmamış covid  nedeniyle ekonomik olarak birşey yapılmamış hele hele en önemlisi bu hastanelere başvuran test yaptıran ilaç alan ve yatanların masraflarını nereye koyacaksınız.   elinizde klavye ohh ne güzel iş herşey burdan yazmak bedava  eminimki bu covid olmasaydı ülke olarak düzlüğe çıkmaya başlamıştık belkide. biraz mantıklı konuşun ülkenin yaşadıkları ile karşılaştırın.

  • ...16 Kasım 2020 12:33

    Ülkedeki dövizi topla servetini dışarı aktar,yetmedi kalan dövizi lüks içinde yaşamak için harca sonrada suçlu ara.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Kasım 2020 10:45

    Benim anlamadığım 18 yıldır iktidar da olan ve tecrübesi olan RTE sanki dünya yeniden yarıtılmış hiç bir şey bilmiyormuş gibi on değiştirdi  bunu değiştirdi olmadı şimdi yine değiştirdi mi olacaktır.ben chp ve dostlarına asla oy vermem bunuda söyleyim.aklın yolu bir.sen git milyonlarca suriyeli ye bak.ticaret acığı 30 milyar dolarda olsun.mecburen libya, suriye ve ırak ta orepesyonlar lar buralara milyarlarca dolar harcanıyor (Fakat bu operesyonları da destekliyorum.) 4-6 puan faiz artırma ile mi bu işler düzelecek.perşembe nin gecili çarşamba dan belli derler.bunlar kalıcı çözümler değil yine yükselecek döviz.bizlere kalıcı çözümler lazım.bugün herkese köylüye, şehirlerde de ki herkese bedavadan para dağıtılmakta yine aynı şeyler olacaktır.bundan kurtuluşun tek yolu yüklü miktarda petrol ve doğal bulmak ve acilen hızlı şekilde sanayileşmek birde bu suriyeli leri geri göndereceksiniz.çarcur da para dağıtmayın arkadaş.

  • acacu16 Kasım 2020 11:44

    Kimse senden chp ve dostlarına oy vermeni beklemiyor. Sadece oyunu verdiğin iktidara yanlışlarını söyleyebilecek ve onları doğru yönlendirebilecek cesaretin olsun yeter. Cayır cayır israfa, hiçbir getirisi olmayan saçma yatırımlara paralar çarçur edilirken ses çıkarma, şimdi çözüm olarak petrol bulalım de, olacak iş değil.

  • recai16 Kasım 2020 11:27

    yavaş yavaş ayıkmaya başlamışsın. yakında çanakkaleye köprü yapılacağına, egedeki binalar depreme karşı güçlendirilse de insanlar perişan olmasa daha iyi olur da dersin. veya ahlat'a saray yapılacağına vandaki binalar güçlendirilse de dersin

  • Bosuna harcanmış rezerv16 Kasım 2020 09:10

    Yahu faizi düşürmeyen bankanın başkanı kovuldu yerine uysal getirildi adam her seferinde indirdi indirdi eee oda kovuldu şimdi faizi gerisi geriye yükseltecek başka birisi getirildi,bu nasıl bir kafadır ?

  • Türkoğlutürk16 Kasım 2020 11:40

    Ya bu işi alkışlayanlara ne demeli.güzel oldumu ben yaptım kötü oldumu dış güçler.