E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro haftaya nasıl başladı?---

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?
18 Mayıs 2020 - 08:07 borsagundem.com

Dolar haftaya 6,89 liradan başladı

Dolar/TL haftanın ilk gününe 6,89 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,45 seviyesinden açıldı. 

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 44 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 140 olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Ekonomik İstikrar Kalkanı’nın olumlu sonuçlarını salgın sonrasında da göreceğiz” dedi.

Türkiye Varlık Fonu'nun 3 kamu bankasına sermaye enjekte etme kararını değerlendiren Moody's Investors Service, sermaye artırımının bankaların zararları sindirme kapasitelerini ve likiditelerinin güçlendireceğini, giderek zorlaşan faaliyet ortamında kredi profilleri üzerinde oluşan baskıyı yönetmelerine yardım edeceğini bildirdi.

Fitch Ratings analisti Douglas Winslow, Türkiye'nin göreceli olarak düşük borç seviyesi ve finansal piyasa türbülansını başarı ile atlatmasının kredi notunun cari korona virüs ve kur gerilimlerine dayanmasına yardım ettiğini bildirdi. 

Clearstream Banking ve Euroclear Bank, 18 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere ortak iletişim platformu Bridge üzerinden Türk Lirası cinsinden işlemlerini askıya alma yönünde ortak karar aldı.

TL ile işlem yapılması zorlaştırılıyor

ABD Temsilciler Meclisi, 3 trilyon dolarlık korona virüs yardım paketini onayladı.

ABD Merkez Bankası (Fed), mali sektörün korona virüsü salgını nedeniyle “ciddi düzeyde” kırılganlıklarla karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Fed Başkanı Jerome Powell, ülke ekonomisinin toplarlanmasının gelecek yıla kalabileceğini ve tam bir toparlanmanın ise muhtemelen korona aşısına bağlı olabileceğini belirtti.

Fed'in Maaş Çekleri Koruma programına 600 kadar küçük banka başvurdu.

Almanya'da son 24 saatte yeni korona virüs vakası sayısı sadece 2 oldu, hayatını kaybeden olmadı.
Çin'de son 24 saatte 7, Güney Kore'de 15 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

İtalya, 3 Haziran'dan itibaren yurt dışı seyahatlere için verecek.

Amerika Sağlık Bakanı Alex Azar, yetkililerin yeniden açılan bölgelerde korona vakalarında ani artış görmediğini, ancak kapalı olan bazı bölgelerde artışlar görüldüğünü belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı Baş Müfettişi Steve Linick’i görevden aldı. Demokratlar konu ile ilgili soruşturma açtı.

Pelosi: Müfettişin görevden alınması hukuka aykırı olabilir

Japonya ekonomisi 2020 ilk çeyrekte resesyona girdi. 2019 son çeyrekte yüzde 7,3 daralan Japon ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde de yıllık yüzde 3,4 daraldı.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, korona virüs kaynaklı olarak yaşanan cansız denizaşırı talebin etkisi ile ekonomide ciddi bir daralma yaşanmasını beklediklerini söyledi. 

İsviçre Merkez Bankası (SNB) Yönetim Kurulu Üyesi Andrea Maechler, bankanın ekonomiyi korumak için Döviz piyasasına yoğun bir şekilde müdahale ettiğini belirtti.

Çin Ticaret Bakanı Zhong Shan, korona virüs salgınından kaynaklı olarak global talebin ciddi şekilde azaldığını ve Çin'in ticaretinin benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Avusturya ve Fransa'nın kredi notlarının görünümünü düşürdü.

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Baş Ekonomisti Andy Haldanae, faiz oranının sıfırın altına indirilmesi ve düşük kaliteli finansal varlıkların satın alınmaya başlanması olasılığını dışlamadığını bildirdi. 

TCMB özel sektörün uzun ve kısa vadeli borç verilerini açıklayacak (10.00).

TÜİK ilk çeyrek dönem için yapı ruhsatı verilerini açıklayacak (10.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) 2019 yılı 88. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek (14.00).

ABD'de NAHB konut piyasası endeksi verisi gelecek (17.00).

Korsanlık suçlaması! İran, ABD'yi BM'ye şikayet etti

Bahçeli'nin siyasi etik çıkışı kulisleri hareketlendirdi

Paris'te polisle göstericiler arasında arbede

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)