E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro haftaya düşüşle başladı---

Dolar ve euro haftaya düşüşle başladı

Dolar ve euro haftaya düşüşle başladı
01 Şubat 2021 - 08:33 borsagundem.com

Geçen hafta 7,32'nin hemen altında işlemlerini kapatan dolar/TL, 7,26 seviyesine gerilerken, euro/TL de 8,88 seviyesinden 8,81 seviyesine çekildi.

Yeni haftanın ilk işlem gününde küresel PMI verileri izlenecek. Yurt içinde, ocak ayı geçici dış ticaret verilerinin takip edileceği ayın ve haftanın ilk gününde ve yurt dışında da gün boyu PMI verileri gelecek.

Türk Lirası haftaya, dolar ve euro karşısında değerlenme ile başladı. Geçtiğimiz haftayı 7,32'nin hemen altında tamamlayan dolar/TL, 7,26 düzeyine gerilerken, euro/TL de 8,88'den 8,81'e geriledi.

Yurt içinde en önemli gündem Kabine toplantısı olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlamaya yakın bir noktada olmadığını söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, daha fazla insan COVID-19'a karşı aşılandığında ekonomik aktivitede "keskin toparlanma" beklediğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, Euro Bölgesi'nde cari ortamda yapılacak bir faiz artırımının yıkıcı etkisi olacağını belirterek, enflasyondaki geçici yükselişlerin bir eğilim ile karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, dünya genelinde hisse senedi piyasalarında devam eden rallinin ekonomik toparlanmaya ilişkin büyüyen umutların bir sonucu olabileceğini söyledi.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump'ın 27,4 milyar dolarlık harcama kısıntısı planını iptal etti.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, dünyanın en büyük petrol şirketleri arasında yer alan ABD'li Exxon Mobil ve Chevron

CEO'ları pandemi şokunun yaşandığı dönemde birleşme konusunda görüşme yaptılar.

YURT İÇİ PİYASALAR

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Beştepe'de gerçekleşecek toplantıda COVİD-19 salgınında gelinen nokta, aşılama çalışmaları, kısıtlamalar, yüz yüze eğitim gibi konular ele alınacak (15.00). Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

İstanbul Ticaret Odası(İTO), Türkiye geneli için öncü gösterge olan perakende ve toptan fiyatlar verilerini duyuracak (12.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2020 yılı ve Aralık ayı için bankacılık sektörü raporunu açıklayacak (14.00). Bankacılık sektörünün yılın ilk 11 ayında net karı 49,75 milyar TL olarak gerçekleşti.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de inşaat harcamaları ve ISM imalat sektörü PMI verileri izlenecek (18.00).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (22.00) ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in (23.10) konuşmaları da piyasalar tarafından yakından izlenecek.

Borsanın yükselişle açılması bekleniyor

Asya borsaları yeni haftaya yükselişle başladı

NATEN: Fiyat düzenlemesi bizi etkilemeyecek

GameStop ekibi gümüşe yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR01 Şubat 2021 11:32

    Döviz yakında 5 TL olursa süpriz olmaz.

  • Türkoğlutürk01 Şubat 2021 11:10

    Doğalgaza niye zam geldi.elalemin borcunu öde faturayı vatandaşa.

  • BlackEAgle01 Şubat 2021 10:31

    MB döviz rezervi ekside, ne hikmetse dolar düşüyor. MB toplayacak daha. Bizim gibi maliyeti 8 üstü olanlar beklemeye devam ediyor. Ben etrafımda çözdüren duymadım. Kimse bu kadar zararla çözmez doları. Öyle 1 günde düşürürseniz milleti zarar ettirirseniz kimse çözmez. Yavaş yavaş bu seviyelere düşmesi gerekiyordu

  • Bika01 Şubat 2021 08:58

    Faizle kurlar baskı altında tutulup enflasyonun artışını önlenme politikasına geri dönüldü.