E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro güne nasıl başladı?---

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Dolar ve euro güne nasıl başladı?
06 Ocak 2021 - 08:24 borsagundem.com

TL karşısında dolar 7,38, euro ise 9,08 düzeyinde güne yatay başlangıç yaptı.

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı günde, siyasi gündem ve İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'nin basın toplantısı takip edilecek. Yurt dışında ise veriler ve ABD Merkez Bankası(Fed) tutanakları takip edilecek.

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında yeni güne sakin bir başlangıç yaptı. Dün neredeyse tüm gün 7,40'ın üzerinde seyrettikten sonra akşam saatlerinde 7,38'e çekilen dolar/TL, bu sabah saatlerinde de benzer seviyelerini koruyor. Euro/TL'de 9,08 seviyeleri söz konusu.

08.20 itibarıyla dolar/TL 7,3812, euro/TL 9,0908 seviyesinden işlem gördü.

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı günde, yurt dışı veriler ve ABD Merkez Bankası(Fed) tutanakları takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD'de Georgia eyaletini Senato'da temsil edecek 2 senatörün belirlenmesi için yapılan seçimde cumhuriyetçi adayların önde oldukları ifade ediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, sekiz Çin yazılım uygulamasıyla işlem yapılmasını yasaklayan bir kararnameye imza attı.

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın madencilik ve çelik sektörünü hedef alan yeni yaptırımlar uygulandığını duyurdu.

Almanya’da korona virüs salgını ile mücadele kapsamında 2 Kasım’da 2020’den bu yana uygulanan kısıtlamalar 31 Ocak’a kadar uzatıldı.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in yıllardır yüzde 2 hedefinin altında kalmaya devam eden enflasyonu bu hedefin saldırgan şekilde üzerine çıkarması gerektiği görüşünü tekrarladı.

Dünya Bankası, geçen yıl yüzde 4,3 daralacağı öngörülen global ekonominin 2021 yılında yüzde 4 büyüyeceğini tahmin etti. Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin 2021'de yüzde 4,5 büyümesini bekliyor.

YURT DIŞI VERİLER

ABD'de ADP özel sektör istihdam endeksi, haftanın son günü gelecek olan istihdam verilerine ön gösterge olacak (16.15). Piyasa beklentisi istihdamda artış hızının yavaşlayacağına işaret ediyor. Analistler, bir önceki ay 307 bin artan istihdamda 60 bin artış olacağı yönünde görüş belirtiyorlar.

MBA mortgage verileri (15.00), hizmet sektörü PMI (17.45), fabrika siparişleri (18.00), DOE petrol stokları (18.30) ABD'nin diğer önemli verileri olarak izlenecek.

Global hizmet sektörü PMI verileri, Fransa (10.45) ve Almanya’da tüketici fiyatları (15.00) günün diğer takip edilecek verileri olarak öne çıkıyor. Almanya'da tüketici fiyatları beklentisi aylık yüzde 0,6 artış, yıllık yüzde 0,2 düşüş olacağı yönünde.

Fed'in 15-16 Aralık FOMC toplantısına ilişkin tutanaklar saat 22.00'de açıklanacak. Fed, söz konusu toplantıda faiz oranında bir değişikliğe gitmemişti. Fed yılın ilk toplantısını 27 Ocak tarihinde gerçekleştirecek.

YURT İÇİ GÜNDEM

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, basın toplantısı düzenleyecek. Dün uluslararası bir ajansta Bali'nin istifa ettiği yönünde bir haber yayınlanmış, İş Bankası'ndan KAP'a bu haberi yalanlayan açıklama gelmişti.

Açıklamada, "Çeşitli basın-yayın organlarında Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır. Sayın Adnan Bali görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin 06.01.2021 tarihinde düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacaktır. " denildi.

Adnan Bali İş Bankası’ndan ayrılıyor

İş Bankası hisselerinde Bali düşüşü

Bitcoin 35 bin doları da aştı

Georgia'da sandıklar kapandı, nefesler tutuldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)