E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro gündemi takipte, haftaya nasıl başladı---

Dolar ve euro gündemi takipte, haftaya nasıl başladı

Dolar ve euro gündemi takipte, haftaya nasıl başladı
29 Mart 2021 - 08:21 borsagundem.com

Geçen hafta 8 liranın altında tutunamayarak 8,09'tan tamamlayan dolar/TL, yeni haftaya 8,05 seviyesinde başlarken, euro/TL ise 9,55-9,56 düzeyinde.

Geçen hafta çok 7,50-8,47 gibi çok geniş aralıkta dalgalanan dolar/TL, 8 liranın altında tutunmaya çalışsa da haftayı 8,08'den kapamıştı. Dolar/TL, yeni haftanın açılışını ise 8,05 düzeyinden yapıyor. Euro/TL kuru ise geçen haftanın kapanış seviyeleri olan 9,59'dan 9,55'lere gerilemiş durumda.

08.20 itibarıyla dolar/TL 8,0844 ve euro/TL 9,5320 seviyesinden işlem gördü.

Haftanın ilk günü veri bakımından hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalar sakin bir gün yaşayacak. Kabine toplantısı yurt içi gündemin en önemli takvim maddesi olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Süveyş Kanalı'nı tıkayan ve global ticaretin aksamasına yol açan Ever Given konteyner gemisi yeniden yüzdürüldü. Haberin ardından petrol fiyatlarını aşağı geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, kamu devasa altyapı yatırımları yapmasını da içeren kamu harcamaları planını 2 program olarak açıklamayı ve ilk etapta altyapı yatırımlarına odaklanmayı hedefliyor.

Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, Euro Bölgesi ekonomisinin pandeminin tetiklediği çift dipli resesyondan uzun süreli sıkıntı yaşaması riskinin olduğu ortamda ECB'nin bir istikrar sağlayıcı olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, IMF'i ülkenin kredi borçlarının geri ödeme süresini 10 yıldan fazla uzatmaya çağırdı.

ABD'nin yeni Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, ABD'nin Çin’den ithalata yönelik uygulamakta olduğu tarifeleri yakın gelecekte kaldırmaya hazır olmadığını söyledi. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, iki ülke arasında ekonomik, siyasi ve teknoloji alanlarında 25 yıllık iş birliği anlaşmasına imza attı.  

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanacak. İki haftalık aranın ardından düzenlenen toplantıda korona virüs risk haritasının son durumu değerlendirilecek ve yeni tedbirlere ihtiyaç olup olmadığı görüşülecek. Bilim Kurulu’nun en son 25 Mart'ta gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlar detaylı bir şekilde ele alınacak. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın son gelişmelerle ilgili bilgi vermeleri bekleniyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu(BDDK), bankacılık sektörü Şubat dönemi verilerini yayımlayacak (14.00). Geçen yılın ilk iki ayında sektörü karı 15,13 milyar TL seviyesinde bulunuyordu. Sektör yılın ilk ayında 4,34 milyar TL kar açıklamıştı.

YURT DIŞI GÜNDEM

İngiltere'de mortgage onay ve kredileri, ABD'de Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi bulunuyor.

AB Komisyonu "Suriye'nin ve Bölgenin geleceğinin desteklenmesi"  konulu 5. Brüksel Forumu'nu gerçekleştirecek.

Bu arada ABD'nin ardından Avrupa da yaz saati uygulamasına hafta sonu geçti.

'Hemen faiz indirilecek' önyargısı doğru değil!

Petrol fiyatları kanalın açılmasıyla geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)