E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve euro geriledi---

Dolar ve euro geriledi

Dolar ve euro geriledi
16 Aralık 2020 - 16:30 borsagundem.com

Haftayı sakin seyirde geçiren döviz kurları, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın bugün yaptığı 2021 Para Politikası sunumunda verdiği mesajlar sonrası düşüşe geçti. Ağbal'ın piyasa dostu ve yapıcı açıklamaları sonrası 7,76'ya geriledi.

Piyasalarda bugün Fed'in faiz kararıyla birlikte iki önemli gündem maddesinden biri olan TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın gelecek yılın para ve kur politikasına ilişkin sunumu gerçekleştirildi. Toplantıda, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı, piyasalarla iletişim ve şeffaflık konusunda gerekli adımların atılacağına yönelik mesajlar Türk Lirası'nı dolar ve euro karşısında güçlendirdi. Ağbal'ın uygulanan dalgalı kur politikasına ilişkin TCMB'nin hamlelerinin kurların yönünü etkileyici nitelikte olmayacağını açıkça ifade etmesi etkili oldu.

Toplantı öncesinde hafta boyu devam eden 7,83-7,84 seviyelerindeki hareketlerini koruyan dolar/TL, Ağbal'ın söylemleriyle birlikte 7,76'ya kadar çekildi. Euro/TL'de de benzer hareketler gözlemlenirken 9,44 seviyesi görüldü. Euro/TL güne 9,54 seviyesinden başlamıştı.

16.30 itibarıyla dolar 7,8089 TL, euro ise 9,5156 TL’den işlem gördü.

Yatırımcıların beklentileri çok mu düşük?

Ekonomistlerden Ağbal yorumu

Merkez Bankası 2021 PPK toplantı tarihleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)