E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar tırmanışa başladı---

Dolar tırmanışa başladı

Dolar tırmanışa başladı
17 Aralık 2013 - 10:42 borsagundem.com

Fed kararı öncesinde, dolar yene karşı 5 yılın zirvesinin yüzde 1 altında seyretti

Dolar, Fed bugün 2 gün sürecek toplantılara başlarken, yen karşısında beş yılın zirvesinin yüzde 1 altında seyretti.

Yatırımcılar ekonomik verilerin Fed'in teşvik azaltımı için yeterince güçlü olup olmadığını değerlendirirken G-7 ülkelerinin para birimlerini gösteren endeksin volatilitesi 2 ayın zirvesinden düştü. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, doların yene karşı Mart ayında 103.5 yen seviyesini bulması bekleniyor. Avustralya doları, Yeni Zellanda dolarına karşı 2008'den beri en düşük seviyesine geriledi.

"Fed'in teşviği bu hafta azaltma ihtimali piyasaların düşündüğünden daha olası" diyen New York merkezli Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ Ltd'nin yetkilisi Noriaki Murao, "Azaltıma ilk tepki muhtemelen dolar alımı olacaktır. Teşvik azaltılırsa dolar-yen son zamanlardaki zirvesinin de üstüne çıkabilir" diye ekledi.

Dolar, yene karşı 13 Aralık'ta Ekim 2008'den beri en yüksek seviye olan 103.92 yene çıkmasının ardından Londra saatiyle 06:45'te yatay seyrederek 102.99 yen oldu. New York'ta 1 euro 1.3761 dolardan 1.3773 dolara çıktı. Euro yen paritesi 141.85 olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)