E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ticaret iyimserliği ile yen karşısında yükseldi---

Dolar ticaret iyimserliği ile yen karşısında yükseldi

Dolar ticaret iyimserliği ile yen karşısında yükseldi
08 Ekim 2019 - 09:11 borsagundem.com

Dolar, ABD ile Çin arasında bu hafta gerçekleştirilecek üst düzey ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserliğin etkisiyle yen karşısında yükseldi

Japon Yeni ve ABD Hazine tahvilleri, bu hafta gerçekleştirilecek ABD – Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserliğin güvenli varlıklara yönelik talebi olumsuz etkilemesiyle düştü.

Yeni Zelanda ve Avustralya Doları, görüşmeler için belirlenen geniş Çin heyetinin ilk beklentiden daha fazla konuyu görüşme kapsamında olabileceğini işaret etmesiyle yükseldi.

Riskli varlıklara yönelik iyimserlik de Çin PMI verisinin ve Samsung karının tahminleri aşmasının ardından arttı.

Singapur'da Mizuho Bank ekonomi ve strateji birimi yöneticisi Vishnu Varathan, “Ticaret görüşmelerine ilişkin umutlar Pekin'in zorlu müzakereler için hazırlandığı yönündeki haberlerle arttı. Aşırı riskten kaçış ve resesyon korkuları faizlerin bir miktar toparlanacağı kadar azaldı. Dolar/yen paritesinde 107 seviyesinin üzerine geri sıçrama güvenli varlık talebindeki çekilmeyi pekiştirdi.” dedi.

Dolar/yen paritesi Pazartesi günü yüzde 0.3 yükselmesinin ardından TSİ 09:00'da yüzde 0.13 artıda 107.39 seviyesinden işlem gördü.

South China Morning Post'un ticaret bakanlığına dayandırdığı bilgiye göre Başbakan Yardımcısı Liu He öncülüğündeki Çin heyetinde ticaret bakanlığı, merkez bankası ve bilgi teknolojileri bakanlığından yetkililer olacak.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.7 ekside 1,213.34 puan oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)