E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ticaret belirsizliği ile yen karşısında geriledi---

Dolar ticaret belirsizliği ile yen karşısında geriledi

Dolar ticaret belirsizliği ile yen karşısında geriledi
11 Kasım 2019 - 08:25 borsagundem.com

Dolar, ABD – Çin ticaret belirsizliği ve Hong Kong'daki gerginliğin artmasıyla yen karşısında geriledi.

Dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasına yaklaştığına ilişkin iyimserliği azaltması ve Hong Kong'da kötüleşen gerginliğin güvenli varlık talebini artırmasıyla yen karşısında geriledi.

Japon Yeni, Trump'ın ABD'nin Çin ile tüm tarifelerin geri alınması konusunda anlaşmadığını söylemesinin ardından önemli piyasa paralarının çoğu karşısında değer kazandı.

Hong Kong'da Mizuho Bank baş Asya Döviz stratejisti Ken Cheung, “Çin – ABD ticaret görüşmelerine dair şüphenin artması ve Hong Kong'daki rahatsızlığın yoğunlaşması risk iştahı azalıyor. Trump'ın Çin ile tarife konusunda anlaşmadığını belirtmesi yatırımcılara anlaşmayla ilgili belirsizlikleri hatırlattı.” dedi.

Dolar/yen paritesi TSİ 08:13'te yüzde 0.21 düşüşle 109.03 seviyesinden işlem gördü. Parite Perşembe günü 109.49 ile Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

Trump “Çin tarifelerin geri çekilmesini istiyor. Ben hiçbir şey konusunda anlaşmadım. Çin tarifelerin kısmen çekilmesini ister, tamamen değil. Çünkü yapmayacağımı biliyorlar.” şeklinde konuşmuştu.

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)