E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar teknik analizi---

Dolar teknik analizi

Dolar teknik analizi
26 Temmuz 2017 - 14:11 borsagundem.com

Marbaş Menkul, dolar için teknik analizde bulundu

Dolar

DİRENÇLER: 3.66 - 3.78
DESTEKLER: 3.50 -3.36
Mayıs 2016 yılında yaptığı çıkış hareketine Ocak 2017’de son veren ve bugünden sonra düşüş trendine giren Amerikan doları Türk lirası kuru 3.94 civarından 3.56’lara kadar geriledi. Şimdi yatırımcılar bu seviyelerden sonra düşüşün hızlanacağını mı yoksa tekrardan yönün yukarıya mı döneceğini düşünüyor. Grafiğimizi teknik açıdan incelediğimiz zaman fiyatlar fibonacci geri çekilme seviyelerinin oluşturduğu kanalda hareketine devam ediyor. Kanalın alt çizgisi 3.50 seviyelerini gösterirken üst çizgisi de 3.66 dolaylarında fiyatlanıyor. Yatırımcılar bu seviyelerin altında veya üstünde gerçekleşebilecek günlük kapanışları yakından takip etmelidir. Ayrıca günlük grafiğe 50-100 günlük hareketli ortalamalar koyduğumuz zaman uzun bir süre sonra bu iki hareketli ortalamanın ilk defa birbirine değdiğini görüyoruz. Buradan çıkarmamız gereken sonuç açık bir şekilde kurda yakın gelecekte tekrar bir hareketlenme ve yön seçimi olacağıdır. Yukarıdaki RSI göstergesini incelersek fiyatların hala satıcılı bir seyirde hareket ettiğini görebiliriz. Trend yönünün değişimi ve tekrar yukarı gitmesi için mutlaka RSI göstergesini aşağı yönlü baskılayan kırmızı trend çizgisinin yukarı yönlü kırılması gerekmektedir. Biraz da durumu teknik analiz dışı değerlendirirsek bugün 21:00’da gerçekleşecek bir FED toplantısı var. Yatırımcılar hala FED’in faiz artırımını aralık ayında yapacağını ve bugünde pas geçeceğini düşünüyor. Beklenen senaryo gerçekleşir ve Başkan Yellen güvercin bir tutum sergilerse aşağı yönlü hareketelerde ani artışlar olabilir aksi durumlarda ise yukarı yönlü sert çıkışlar görebiliriz. Ek olarak uzun vade düşünen yatırımcıların Amerikan siyasetini de yakından takip etmesinde fayda var Başkan Trump’ın Obamacare’in kaldırılması hususundaki ısrarı ve seçim dönemindeki Rusya ilişkisi haberleri yakından takip edilmelidir. Türkiye açısından durumu değerlendirmek gerekirse perşembe günkü PPK toplantısı ve Almanya ilişkileri yatırımcıların yakın takibinde olması gereken ve lirayı doğrudan etkileyen olaylar olarak göze çarpıyor.

Tüm Analizler ve Sektör Raporları için: http://www.marbas.com.tr/sektorraporlari 

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ie risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. MARBAŞ Menkul Değerler A.Ş. ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)