E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar düşüşte---

Dolar düşüşte

Dolar düşüşte
17 Haziran 2019 - 08:24 borsagundem.com

Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin ardından ABD faiz kararının açıklanacağı yeni haftaya Dolar/TL 5,92 seviyelerini test ederek başladı

Cuma akşamı Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin ardından ABD faiz kararının açıklanacağı yeni haftaya Dolar/TL 5,92 seviyelerini test ederek başladı.

Dolar saat 17:50 itibariyle 5.8625 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8516 lira, en yüksek 5.9290 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5924 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1239 seviyesinde. Gram altın 252.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 22.29 seviyesinde.

Cuma akşamı Moody'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin ardından ABD faiz kararının açıklanacağı yeni haftaya Dolar/TL 5,92 seviyelerini test ederek başladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu, bir ödemeler dengesi krizi riskinin artmaya devam ettiğine işaret ederek kredi notunu Ba3'den B1'e indirdi ve görünümü 'negatif' olarak devam ettirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Moody's tarafından verilen not indirim kararının, Türkiye ekonomisinin temel göstergeleri ile bağdaşmamakta ve bu nedenle kuruluşun analizlerinin nesnelliği ve tarafsızlığı açısından soru işaretleri yaratmakta olduğunu bildirdi.

Fed'in bu hafta yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz oranlarında indirim yönündeki ABD Başkanı Trump'kan ve bazı piyasa katılımcılarından gelen baskıya direneceği öngörülüyor.

Bununla birlikte Fed'in bu yıl içinde bir faiz indirimine gidilmesinin zeminini oluşturacak mesajlar vereceği de düşünülüyor.

FOMC karaları ve Fed üyelerinin ekonomik projeksiyonları Çarşamba günü Türkiye saati ile 21.00'da açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)