E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda sert yükseliş: 5.84 liranın üzeri görüldü---

Dolarda sert yükseliş: 5.84 liranın üzeri görüldü

Dolarda sert yükseliş: 5.84 liranın üzeri görüldü
22 Mart 2019 - 08:33 borsagundem.com

Dolar Golan krizinin etkisiyle sert yükseliyor. Dolar kuru akşam saatlerinde günlük yüzde 6.8'lik yükselişle 5.84 TL seviyesini aştı.

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) piyasaları şaşırtan en az bu yıl sonuna kadar faiz artırmayacağı açıklamasıyla sert gerilese de yerel seçim öncesi lokallerin artan döviz talebi ve Türkiye ABD ilişkilerine yönelik endişelerle bu kazanımlarını koruyamadı.

Güne 5.4657 başlayan dolar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump'a verdiği sert Golan yanıtının ardından çıkışa geçti. Piyasa kapanışında 5.6893 lira seviyesinde seyreden dolar, akşam saatlerinde de yükselişini sürdürerek 5.84 lira seviyesinin üzerini gördü.

Açılışın ardından en düşük 5.4571 lira, en yüksek 5.8439 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4183 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1277 seviyesinde. Gram altın 239.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 18.58 seviyesinde.

Cumhurbaşkanı'ndan Golan Tepeleri açıklaması

ABD Merkez Bankası'nın faizlerin en az bu yıl boyunca mevcut seviyesi olan yüzde 2.25 ile yüzde 2.50 arasında kalacağı mesajı gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde sert değer kazançlarına neden oldu. TL'de ise Fed kaynaklı kazanımlar ilk etki olarak sert değer kazancına neden olsa da bu kazanımların neredeyse tamamı ortadan kalkmış durumda.

Bankacılar bugün iç piyasada takip edilecek veri gündemi olmadığını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısından çıkabilecek siyasi mesajların, aralıksız devam eden lokal döviz talebinin ve dış veri gündeminin takip edileceğini söylediler.

TL Türkiye ABD ilişkilerine yönelik endişeler başta olmak üzere lokallerin 6 aydır aralıksız her hafta devam eden döviz alımlarının da etkisiyle TL dün dolar karşısında kazanımlarını koruyamayan tek gelişmekte olan ülke para birimi oldu. Dolar/TL Fed kararı öncesi 5.4850 civarında işlem görürken, Fed kararı sonrası gece saatlerinde kur en düşük 5.4069'a kadar geriledi. Dolar/TL gün günü 5.46'nın hemen üzerinde tamamlayarak neredeyse Fed öncesi seviyelere yeniden yükselişmiş oldu.

Bankacılar dün "dolar/TL'deki düşüşü sınırlayan en önemli etken" sözleriyle ABD - Türkiye ilişkilerine yönelik endişeleri öne çıkarırken bunun yanında İsrail Suriye arasındaki Golan Tepeleri'ne yönelik açıklamalar da bölgede jeopolitik endişelerin kısa sürede sona ermeyeceğini gösterdi. Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "ABD ile ilişkileri daha kötü bir noktaya götürebilecek yeni bir gelişme İsrail Suriye arasındaki Golan Tepeleri'ne yönelik egemenlik tartışması olacak. Bunun ötesinde yerel seçimleri bekleyen piyasalarda lokallerin dövize her geçen gün daha da yöneldiğini görüyoruz. Makro gelişmeler de henüz piyasa dostu diyebileceğimiz boyutta değil" dedi ve ekledi: "Dolayısıyla bugünlerde TL açısından iyimser olmak çok zor.

Teknik olarak dolar/TL'de aşağı yön mümkün olsa da özellikle lokallerin döviz talebine baktığımızda beklentilerdeki bozulmanın düzelmeden önce bir iyimserlikten bahsetmek oldukça zor. Çünkü yereller şu an her düşüşü yeni bir alım fırsatı olarak görüyorlar. Bunun için önce seçimlerin sonuçlanması gerekecek." Reuters'da dün sabah yayımlanan özel habere göre ABD'li yetkililer Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının verilmesi hazırlıklarının yakında askıya alınabileceğini belirtti.

Atılması halinde bu adım, Washington'un Ankara'nın hem F-35 uçaklarına hem de Rusya'nın S-400 hava savunma sistemine sahip olamayacağına dair şimdiye kadar verdiği en güçlü sinyal olacak. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump İsrail'in 1967 yılında Suriye'den ele geçirdiği Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma zamanının geldiğini belirtti.

Trump, ABD politikasında önemli bir değişikliği yansıtan bu açıklamasıyla İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya 9 Nisan'da yapılacak seçimlerde yeniden seçilmek için kampanya yürüttüğü bir ortamda destek verdi.

İşlemcilere göre, başta S400-Patriot tercihi olmak üzere ABD-Türkiye ilişkileri, küresel ticaret savaşları, Brexit süreci, yerel seçimler öncesi yavaşlayan ekonomiyi desteklemek adına atılan ve atılabilecek genişlemeci adımlar ve TCMB'den bu yıl beklenen faiz indirimlerine ilişkin tahminler, lokallerin beş aydır aralıksız devam eden döviz alımları, yavaşlayan büyüme, yüksek seyreden işsizlik ve enflasyon zaman zaman piyasalar üzerinde baskı unsuru yaratıyor.

Öte yandan lokallerin devam eden döviz talebi de kurdaki olası düşüşleri engelleyen önemli bir neden olmaya devam ediyor. Yaklaşık altı aydır döviz birikimlerini kesintisiz artırmaya devam eden bireylerin yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 15 Mart haftasında 1.64 milyar dolar artışla 105.7 milyar dolar ile tarihi zirveye yükseldi.

TCMB verilerine göre bireysellerin yanında kurumsalları da içeren yurtiçi yerleşiklerin toplam kıymetli maden dahil yabancı para mevduat ve fonları da 15 Mart ile biten haftada 4 milyar dolar artışla 175.8 milyar dolara yükselerek tarihi zirvede.

Tahvil/bono piyasasında 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizinde geçen hafta 91 baz puana varan bir yükseliş yaşanması sonrası getiriler bu hafta aşağı yönlü bir seyir izliyor. Gösterge 10 yıllık tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 15.91 seviyesinden gerçekleşti. İki yıllık gösterge tahvil faizinde ise dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz ise yüzde 18.14 seviyesinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (102)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Broker23 Mart 2019 17:37

    Ekonomimiz pamuk ipliğine bağlı dışarıda birileri nezle olsa biz oluyoruz zatürre oluyoruz.Çünkü bunlara oy verenler de dahil ekonomi yönetimine güven yok.

  • Kazım Akkor23 Mart 2019 18:14

    Şimdi gelelim saadete dışarıda dediğin kişiler  kavga eder sen araya girersen kavga edenler bir olur seni döver.Bakın suudi arabistana adamların sesi soluğu çıkmıyor.Ortadoğuda belki de en zengin onlar onların borusu ötmesi lazım ama adamlar uyanık kendilerini Arap başı görüyorlar diğer kim olursa olsun bedevi olarak görüyorlar.Umurlarında bile değil , Suriyede Irak da filistinde milyonlarca arap öldü hiç şikayet ettiklerini duydunuz mu ??????? aramız bozulmasın diye Amerika dan habire silah alıyorlar.Zaten ortadoğuda hiç bir ülkenin yaptırım gücü yok , orta doğuda ağırlığını koyabilecek tek ülke var oda Rusya.Yani gerçekler böyle.Dışarıdan silah almaya ihtiyacın yoksa o zaman güçlü bir ülkesin ama yurt dışından füze uçak alıyorsan etin budun belli demektir.Adamlar uzaya gemi gönderiyor bizim daaaa çok fırın ekmek yememiz lazım.

  • beka" :)23 Mart 2019 12:17

    “Evinizde çocuklar, televizyonun karşısına dizilmiş oturuyorlar, Karşınızda reklamlara çıkan çocukların ellerinde çikolatalar, püskevitler, birbirlerine ikram ediyorlar, birbirleriyle yiyorlar, şakalaşıyorlar. O çocuk aklından geçiriyor: Benim de bir çikolatam olsa, benim de bir püskevitim olsa diyor. ‘Anne bana niye almıyorsunuz?’ diyor, ‘bizde niye yok?’ diyor!” domates,biber,soğan,patates ,piskuvit deil... beka beka :D

  • KILIÇ23 Mart 2019 09:38

    BU EKENOMİK SALDIRI KARŞISINDA MERKEZ AYNI CEVABI VERMELİ AMMA ELİ KOLU BAGLI GİBİ DURUYOR MERKEZ ORTAYA ÇIKTA VARLIGINI GÖRELİM HALK DÖVİZE SALDIRIYORSA BUNUN SORUMLUSU SİZSİNİZ SÜREKLİ DEGER KAYBINA UGRAYAN BİR PARAYI HALK NASIL GÜVEN BAGLASIN SORUMLUSU MERKEZDİR.

  • Osman Nuri Ertekin23 Mart 2019 12:16

    Kimsenin bize bir şey yaptığı felan yok biz bile bile kendimize harakiri yapıyoruz.Nasrettin hoca ya sormuşlar neden eşeğe ters biniyorsun ?????Ben demiş eşeğe ters biner , bindiğim dalı keserim demiş neden böyle yapıyorsun ??????  demişler.Nazara geldim demiş ......Eller gider uzaya ben giderim tersine demiş.

  • hee hee23 Mart 2019 11:37

    okumanın yaşı olmaz kardeşim... ilk fişin benden "ali gel" "ali ata bat" ali topu tut" ..burdan başka 5 yıl sonra iktisat okumaya başla. şimdi bu mantıkla anlayamazsın. Merkesin görevini, devletin görevini, hükumetin, ve bakanlıkların görev dağılımlarınıda 7 yıl sonra oku. bu cahillikle ortalıkda konuşma, bilmeme neresi ile gülerler cahilliğine.

  • Selanik23 Mart 2019 08:36

    Eyvah saydırıcaklar kaçın

  • Nihat23 Mart 2019 07:10

    Döviz büroları kapatılsın ya da kısıtlansın. Dolar kullanımı olmasa kriz falan olmaz.  Şirketler ve bankaların ucuz görüp aldığı sendikasyon kredilerinin nasıl bir tuzak olduğu gayet açık.  Kapitalizm bir yandan insanları boğmaya çalışırken kömünist ya da sosyalist takılan finoları da  insanları kahretmek için  ondan aşağı kalmıyor.  Aslında  bütün bu pisliklerin tek merkezden üretildiği gayet açık.  Bizde ki domates biberci soytarılar da  çok geçmeden kuyruk sallamaya başlar.

  • AK Nihat 23 Mart 2019 13:18

    Bu beyinle ortada dolaşma

  • Bulu23 Mart 2019 10:11

    Sen çocuk yapma bilader, senden 1 tane bile fazla

  • köfteci23 Mart 2019 07:52

     kara borsaya düşer yasakla ne çözülmüş ki

  • Kerim23 Mart 2019 06:52

    Bizim ekonomi niye durmadan acik veriyor niye uretim yapmiyoruz doviz olmasi gerekenden ucuz yurtdisindan bir mali almak ulke icinden almaktan ucuz..millette disardan aliyor o zaman icerde uretim olmuyor..arkadaslar kardesler zorlada olsa bu aci ilaci icip uretim islerine baslayacaz baska yolu yok..hukumetde biraz gumruk vergilerini bi yol bulup artiracak bizlerde yabanci hayrani olmayacaz baska yolu yok

  • Sait23 Mart 2019 06:42

    Arkadaslar dolar alanlarada cok kizmayalim...yarin dolar satmak gerektiginde kimler satacak...dolar satacak birilerini bulamazsak halimuz nice olur

  • James23 Mart 2019 01:21

    Birleşik Arap emirliği ve karadağ'dan birlikte yönetilen bir operasyon, Karadağ da faaliyet gösteren bir Forex şirketini dünyanın en büyük fonlarından bir tanesi 2gün önce ortak oldu , dün itibariyle yurtdışı numaralardan herkese dolar almaları yönünde tavsiyede bulundular cep telefonlarına mesaj attılar, WhatsApp aracılığı ile grafikler raporlar yolladılar, hafta sonuna denk getirerek sığ piyasada dolar yukarı yaptılar, pazartesi çıktığı gibi inecek panik yapmaya gerek yok, daha önce de aynı hareket yine cuma gününe denk getirilerek yapılmıştı.

  • BOSS23 Mart 2019 00:19

    Ben 1 sene ønce butun birikimimi døvize cevirdim aksamlari cok rahat uyuyorum cok sukur. Tl ølü yatirim.

  • Pala22 Mart 2019 23:19

    Bakın burası çokomelli diyor bakan:)

  • Golan Tepesi22 Mart 2019 22:26

    Bugün bu tepe konuşurken, Conk bayırı dedi arkadaş. hüseyin su taşıyor sperdeki askerimize, katır tepesinde dedi...EEEEee derken şöylemiş:  1 m2 ye 5 bin mermi düşüyor. ingilizler katırı ile Hüseyini yakalıyor, Hüseyin gülüyor, 2 ingiliz askere bişeler diyo...askerler komutanlarına göturuyor. Hüseyin aklına geleni anlatıyor. komutanımız sizlere su gönderdi, 1 katır dolusu. buralar kurak su yok, hediye iletti sizlere diyor..ingiliz mutlu, teşekkur ediyor komutanları ve bir güzel ağırlıyorlar o gun misafir gibi... ertesi gün olunca, su ları aldık, çikolata doldurun gönderin sipere diyorlar Hüseyini..Hüseyin katırı ile Türk trafına geliyor, sperdeki askerler yine kaytardın Hüseyin nerede sular diyor. durumu anlatıyor hüseyin komutanınada iletiyor. kontoller oluyor çikolata tahin olarak askerimize dağıtılıyor. ECDAT BÖYLE ZEKİ,PRATİK,ÜRETKEN İKEN, BİZİM BİR SALDIRIDA EZİK DURUMA GEÇMEMİZ NEDEN ? ÜRET,TÜRET,ÇIKIŞ YOLU BUL. İŞİN EĞİLİ Hüseyinler GÖREV BAŞINA ..gnçlk

  • Zakk22 Mart 2019 21:45

    Üzülerek görmekteyim ki bu ülkede sol kesim (ki kendileri tam kapitalisttirler) dolarla terbiye edilmiş.

  • Golan islam toprağıdır23 Mart 2019 06:36

    Memleketin çoğu sağcı esas sağcılar dolar alıyormuş. Bu arada ben sağcı yada solcu değilim. Bir gerçeği dile getirdim sadece

  • usd çıkar,AMA22 Mart 2019 21:44

    Haaaa şimdi sizlere sürprizim de var, Ama beylere yok.... Olmaz... Onlarda alınmasın ama, sadece hanımlara.... Şimdi alacaksınız hediyenizi... demleyeceksiniz.... Eyy bay kamal senin gibi naylan poşet kullanmıyor Rize li hemşehrilerim, ketenden bunlar ketenden çevre dostu... Evde gidin, açın doğal gazınızı, bas düğmeye aç sobanı, sıcacık ev ortamında, bir güzel demle çayı, eşinizede ikram edin için. Rize çayı bu haa. Ben demlemek isterdim ama, zamanımız yok ki, benim yerime bi güzel demleyin...

  • FATİH22 Mart 2019 21:36

    Fakirlik edebiyatı bu ülkede çok tutar ama iş seçime gelince herkes zengin olmayı seçer. Herkes fakirlik edebiyatı yapıyor peki ya bu nasıl fakirlikse her yer lüks araç dolu. Trafikte adım atacak yer yok 23 milyon var fakirlerin 180 milyar dolar sadece bankada parası bi o kadar altını ondan daha fazla yastık altında en küçük bor tatilde tüm otelleri dolduruyoruz ama iş lafa heldimi çok fakiriz Bolu Kartalkaya Uludağ hep fakir kaynığı Herkesin elinde binlerin elinde binlerce liralık telefon EKMEK YOK diye bağırıyor. Son olarak MİLLET EKMEK BULAMİYOR diyenler hergün fakir dediğiniz halk binlerce ton ekmeği çöpe atıyor

  • Akilsiz22 Mart 2019 23:16

    Halkın %10u zengin, 8 milyon kişi. Bunların evi arabası parası lüks harcaması çok. Bunlar ejder meyveli sumuti içiyor saraylarda. Geri kalan 70 milyon kişi kıt kanaat geçiniyor.

  • Misafir22 Mart 2019 21:36

    Evet bugün bütün dünya bu türbülanstan etkilendi Ama neden Türkiye ekstra ekstra etkileniyor kardeşim, Bunu sorgulanacaksınız. Çünkü her taraftan açık

  • Misafir22 Mart 2019 21:34

    Gönder oradan bir dış güç masalı daha. Kabul edin ekonomiyi yönetemiyorsunuz.

  • Misafir22 Mart 2019 21:31

    Başkanlık sistemi çökmüştür.

  • yerli mal22 Mart 2019 21:23

    Ekonomi 2002-2007 arasında iyi yönetildi, kişi başı milli gelir 9.000 Dolara kadar çıktı, 2008-2019 arasında kötü yönetildi o yüzden hala 9.000 Dolar seviyesinde kaldı. 2002'de dünyanın en büyük 16. ekonomisiydik, 2019'da 17. sıraya düştük. Hollanda'ya geçildik. Hükümetin acil olarak değişmesi lazım

  • Uğur22 Mart 2019 21:00

    Golan bahane

  • 00822 Mart 2019 20:45

    2002 öncesi ülkeyi o kadar iyi yönettiniz ki şimdi hafızamızla alay edip bunlar ülkeyi yönetemiyorlar diye eleştirip birde akıl veriyorsubuz. Bu ülkede 1 gecede dolqrın tam 3 katına çıkartıldığını gecelik reponun yüzde 7500 olduğunu borsanın 0.1 dolar olduğunu onlarca bankanın batırıldığını Kemal Kılıçdaroğlunun Ssk yi batırdığını yaptığı yolsuzluktan RAHŞAN AFFİ ile kurtulduğunu unutmadık. Şimdi aynı kafalar boze akıl vermesin lütfen.

  • Ey mal 23 Mart 2019 07:27

    Aynı şeyler şimdi olmuyor sanki

  • :)22 Mart 2019 21:34

    sadece kemal in ssk batırması bile yalanların başlangıcı, izliyorlar x kanalını, sorgulama yok, sormak yok, irdelemek yok, hipnotize olmuş japon balığı gibi bakıyoar : )  ssk genel müdürü ssk yı nasıl batırsın ahahaha  :D sen git cahillere anlat. sağlık bakanı değil, siyasi deil, partili deil, yönetici değil, bildin devlet memuru ssk genel muduru :D bu açıklama bile yalanlarını ortaya saçıyor. DErvişin program bitti dalgalı kur devri bitti çoktan. o reçete ömrunu 5 yıl önce bitirdi.  yenı program hazırlanmalıdı çok geç kalındı.Ezberliyolar, arapça dersi gibi vır vır vır, bir soru soruyorsun CE VAP yok, donuyor kalıyorlar. cahiller

  • Yatırımcı22 Mart 2019 20:57

    Dolar geçen seneden beri iki misline çıktı. 1 gün 1 sene farkeder mi. 2000 den sonra ülke çok iyi olacaktı. İşinize gelince yeni Türkiye gelmeyince eski Türkiye kafası oluyor

  • belirsizlik22 Mart 2019 19:38

    açık ve net bir şey var , bu iktidar bu başkanlık bu ülkeyi yönetemiyor. yok efendim şöyle yok efendim böyle, ben huzurlu ve istikrarlı bir türkiyede yaşamak istiyorum. yapamayan gitsin.

  • görele22 Mart 2019 19:18

    dolar almak ülke ekonomisine hançer saplamak ise ABD'ye Dolar verip cumhurbaşkanına 2 adet uçak almak gül atmaktır. Dolar alıp bankaya yatırmak ülke ekonomisini ateşe atmak ise, Almanya'ya Euro verip ülkeye Mercedes marka makam aracı getirmek fışkiye ile sulamaktır milli ekonomiyi. Ejder meyveli sumuti içmek nedir peki?

  • ...22 Mart 2019 19:05

    dolar yükseldi diye sevinin bakalım Türk müsünüz amerikan mandası mısınız anlam veremedik ama yakında o da olacak 

  • hacı22 Mart 2019 20:18

    halk dolar aldığı için yükselmiyor, hükümet yanlış politika uyguladığı için yükseliyor. Başkanlık sistemi ülke yönetiminde kaosa neden oluyor.

  • görele22 Mart 2019 20:05

    dolar yükseldi diye sevinen yok, "ekonomi yanlış yönetiliyor, Allah'ını seven şu liyakatsiz hükümete dur deyin" diye yalvaranlar var. Aynı gemideyiz arkadaşlar,

  • Sarı golan22 Mart 2019 18:30

    "Biz sarı öküzü verdiğimiz zaman, zaten kaybetmiştik" Her 10 senede israilin toprak almasına göz yumarsak, 50 sene sonra israil bize komşu olur. Çocuklarımız da derki " siz armutmu topluyordunuz," (dolarmı alıyordunuz) der. İşte sıkıntı bu... Dolar almak ticari bir kazan sağladığı görünsede, gerçek açıdan ülke ekonomidine hançeri saplamaktır..

  • Selçuk22 Mart 2019 20:38

    İsrailli senin toprağını da alır. Vadedilmiş topraklarda türkiyenin de parçası var. Ben suriyeli komşuyu tercih ederim

  • ali22 Mart 2019 19:19

    cahil arap yerine eğitimli israil komşumuz olsun. Cahilin dini, imanı, ahlakı olmaz...

  • alice22 Mart 2019 18:43

    israil bize komşu olması başımıza gelebilecek en güzel şey ama anlayana

  • VESAİRE22 Mart 2019 18:28

    Okidoki sen dolarları kaça satarsan sat eninde sonunda sende imamın kayığına binecen

  • geyik22 Mart 2019 19:54

    sen de bineceksin aynı kayığa

  • gerçekler22 Mart 2019 18:25

    esadı destekler, suriyeyi güçlü kılarsın. rusya ıran ve turkıye birlik olursun. ypg yı de devre dışı bırakırsın. şimdi güçsüz suriye ne eylesın ? kımle mücadele estın? olay ve stratejı yanlış zaten. 

  • Bilal 22 Mart 2019 18:03

    Büyük dünya ekonomisti asrın ekonomisti dokarı istediği an söndürür. Yola devam

  • Bika22 Mart 2019 17:56

    Golan tepeleri Suriye toprağı, Türkiye ülkesinin toprağına sahip çıkmayan ve savaştan kaçan Suriyelilere harcadığı 40 milyar dolar nedeniyle aldığı ekonomik yük yetmiyor mu !

  • Damat ses ver22 Mart 2019 17:54

    Noldu yapısal reformlar, gak guk...

  • :))22 Mart 2019 17:41

     dolar bozduran kardeşlerim. dolar bozdurum belgenizi getirin,  kına bedava, kına atılır, yakılır... usd kampanyamız başlamıştır. üstelik enflasyonla mücadele için yüzde 10 indirim firsatlarıda var, bozduracak usd si olmayana enflasyon indirimli fiyatlar.... Hiç bişesi olmayana benzin zammı hediye :D elektrık, doğalgaz,su, ulaşım hediye... üstelik VİP hizmetimizde var, tanzim satış noktasında, siz değerli varlıklı, zengin gönül dostlarımızın, soğan, papates, ıspanak,pırasa,muz,domates gibi alanların taşıması bizden, isteğiniz noktaya.... Dolarla mücadele haftası bildiğiniz gibi 24 Mart günü. Bu günü her okullumuzda kutlasın

  • KILIÇ22 Mart 2019 17:34

    GOLAN TEPELERİNİN SAHİBİ GOLANA SAHİP ÇIKAMAMIŞSA ŞİMDİDE SES ÇIKARTMIYORSA BİZİM TEPKİMİZ BİZE OLDU EKENOMİYİ SARSTI HİÇTE HOŞ OLMADI.

  • Hasanby22 Mart 2019 17:20

    Rusya, ABD, İsrail , al birini vur ötekilere. Menfaatimiz neyse o tabii. 

  • Emekci22 Mart 2019 17:11

    Anketler dogru demekki

  • Bika22 Mart 2019 16:53

    Dolar otobana mı girdi !

  • Ad22 Mart 2019 16:44

    Rahat olun dolar bu kimde varsa o düşünsün ne yapcaz diye

  • Itri22 Mart 2019 16:09

    Dolar bi gördüğü yeri bi daha unutmaz. 7ye doğru giser

  • Urla22 Mart 2019 15:48

    Hem Moskofla dost olup, Araplar için kendi halkını fakirliğe götüren hangi ırktandır acaba?

  • hafız22 Mart 2019 18:34

    gürcü olabilir

  • Doğrucu davut22 Mart 2019 15:25

    Müslüman kanından bahsedenlerin en yakın dostu Putin. Hani Cecenistani bombardima tutup, binlercesini öldürüp milyonlarcasini göçe zorlayıp isyanı bastıran kişi

  • Mehdi değilim vatandaşım22 Mart 2019 19:13

    Memik boy hükümeti her koşulda destekleyecem diye atmadığın takla fırıldak kalmadı.

  • vatandaş22 Mart 2019 16:33

    Metmet yılmaz senin mantığına göre Ruslarla bağımsızlığı için savaşan her ülke terörist oluyor. biraz kadın ve çocuk öldü yanlışlıkla diyerek nasıl bir ziniyeti temsil ediyorsun.

  • Metmet yılmaz 22 Mart 2019 16:08

    Putin cecenistandaki teröristleri öldürdü. Biraz kadın ve çocuk da öldü yanlışlıkla. Onlar öldürmeseydi büyüyüp terorist olacaktı zaten. Yani Putin terörle savaşan kahraman biri, Reis o yüzden onunla dost oldu.

  • mehmet yılmaz22 Mart 2019 15:14

    siyonistler yeni zellandada   MÜSLÜMAN kanı akıtınca; yerleştirilmiş pkk,fetöş,gezici,dhkpc,asala teröristleri salyalarını akıtmaya başladı serpiştirilmiş sitelerde.

  • Bul22 Mart 2019 20:13

    Müslümanlar da hem birbirlerinin hem masumların kanını akıtıyor. Fetöş dili tam bu kullandığın lisan işte. Kesin devsirmesindir.

  • Hoca22 Mart 2019 16:39

    Dostun Putin gibisin memet

  • Ahmet22 Mart 2019 15:47

    Putin in Çeçenistanda akıttığı kan kimin kanı? Golan Tepeleri Israilin değil de, Şeyh Şamil in Groznisi Rusun mu? Putin ile dost olunur mu?

  • Biat etmek böyle bir şey22 Mart 2019 15:32

    Ne alaka.....

  • Arap sevdalısı. 22 Mart 2019 14:53

    Yok Arap sevdalısı yok doların düşmesini bekleyen YERLİ ve Milli kişiler diyip DALGA GEÇEN Tarihini benliğini unutan kardeşim kimsenin Arap sevdalısı olduğu yok ama biz o insanlar binlerce yıldır aynı coğrafyada YAŞIYORUMUZ ÇANAKKALEYE GİT KİMLERİN yattığını görürürsünğz. senin HAYRANI OLDUĞUNU BATI Bizi çok seviyor ya kardeşim kendini küçük GÖRME senin gibi düşünmeyenlere tepeden BAKIP alaycı olma. Bu ülke ne badireler gördü atlattı bir gecede 100%100faizler. Bayrak ipini biz ürettik diye manşetlere taşıyan zihniyet anlamaz bazı şeyleri gerçi

  • Kerim23 Mart 2019 06:34

    Canakkalede yatanlarin cok buyuk cogunlugu Turk kurt laz cerkez vd turk boylaridir suriye. Irak. Gibi guneyimiz den gelenlerde dogru durust arap yoktur oralarda yasayan bizim soydaslarimizdir.bu suriyelileri yuzyil oncede gorduk simdide gorduk bildik tanidik

  • :)22 Mart 2019 14:27

    bu lafları çok duydum. gemi olayındaki gibi banamı sordunuz gittiniz diye ir final bekliyorum :D kendi gemimize israil saldırınca nasıl sahip çıktısak,o suriyenin golan tepelerine okadar sahip çıkarız. suriye suriye olsa o tepelere israil çıkmazdı. esad esad düşman göre göre kişiselden, şimdi daha büyük bela o topraklarda çimleniyor. devlet işi ile, kişisel çekişmeleri ayırt edemiyoruz. söyleyecek çok şey varda. sus pus olduk susuyoruz. ama göruyoruz. alımızla dalga geçiliyorç bir sürü şebekde alkışlıyor

  • İhlas finans a kayyum22 Mart 2019 14:21

    Dolar kuru tramp ın bi twiti reisimizin sözüyle uçuşa geçiyor.. ekonomi sağlam ...

  • Abdurrahman22 Mart 2019 14:07

    Herkes kendi işini yapsın. Golan tepesi nere Türkiye nere...Kendi derdimize düşelim. Ekonomimizi toparlayalım. Bakın sayabildiğimiz kadarıyla 5 milyon mülteci geldi. Tam sayılarını da bilmiyoruz. Bir o kadar daha yolda. Bu kadar insan ne yiyip içeceğiz? Kıtlık başlayacak haberiniz yok.

  • Borsa22 Mart 2019 13:57

    Araplari düşünürken bizim ulke elden gidiyo. Buraya odaklanin. Araplara degil. Araplarin Türkler için bisey yaptigini gördünüzmü.

  • Ahmet 22 Mart 2019 13:47

    Hemen dolar alıp depolarınızı doldurun

  • Okie Dokie22 Mart 2019 12:54

    4.80 bekleyen yerli ve milli kardeşlerimin dolarlarını 5.16'dan toplamıştık. Şimdi de 5.55'ten tekrar iade ettik. Elde ettiğimiz kar ile memleketim İsrail'e bir adet sinagog yaptıracağım kardeşlerim. Tanrı bizleri kutsasın. Amen.

  • brkr22 Mart 2019 14:57

    helal olsun doğruyu yazmışssın reis

  • abc22 Mart 2019 14:19

    yediğin küfürleri bilseydin buraya bir daha yazmazdın

  • vatandaş22 Mart 2019 12:47

    yok filistinmiş yok arapmış arada mahvolan biz oluyoruz bırakın bu arap sevdacılığını kardeşim onların elinden gelse bizim gözümüzü oyarlar örnek sudiler BAE mısır kısaca hepsi zarardan başka bu güne kadar ne faydalarını gördük

  • Süper yorum22 Mart 2019 13:40

    Ağzına sağlık be kardeşim...nedir bu hain arap seviciğiliği...nerde görülmüş bunlardan bize hayır geldiği

  • CCC22 Mart 2019 13:27

    Aynen dediğin gibi tarihimize baksalar aslında görürler her fırsatta bizi arkamızdan vuranlar din kardeşi dediğimiz ve hep destek olup düştüklerinde el uzattığımız araplar olmuştur.

  • misafir22 Mart 2019 12:37

    Açıklanan enflasyon 20 üzerinde o da  yalan rakam, bankaların faizi 18 civarı, millet inanmadığı rakamlar yüzünden dolarizasyona devam diyor.

  • Yy22 Mart 2019 14:55

    Tamam

  • Bayram koçer22 Mart 2019 12:22

    Noldu neden zıpladı birden ??????

  • Uyuyan güzel 22 Mart 2019 13:14

    Uyumaya devam et bak neler olacak....

  • Eko22 Mart 2019 12:21

    Böyle olacağı belliydi merkezin faizi 24 bankalar 18 veriyor millette parasını dolara yatırıyor olacaklar ortada dahada kötüsü olmazda tedbir alırlar

  • broker22 Mart 2019 12:16

    Şu ABD ile didişmeyin be kardeşim.

  • Talip22 Mart 2019 13:15

    Didişme zaten film sen memletin gidişatına bak....

  • Mazot22 Mart 2019 12:09

    Benzin cok anlamlı bir. Yorum egitim oranımız düşük oldugu icin buları bilen cok az hulogggg cularız cogunlukta

  • Alper Yılmazatilla22 Mart 2019 12:06

    Söz gümüşse sukut altındır, ülke menfaatleri her türlü söylemden önemlidir. 

  • benzin22 Mart 2019 11:56

     benzine de ertesi gün zam gelir 7 tl altına alsak bari : ((( Allah göstermesin bide askeri savaş çıksa topu dikcez ne la bu ? 2 açıklamada ne hale geldi ekonomimiz. bukadarmı savunmasız ve kasamız bomboş ? lafa geldimi dünya devi. Bide tank palet obüs fabrıkasıda katara satılıyor. yahu bari silah olsun elimizde ortadoğu kaynarsa mundar gitmiyen . osmanlıda 200 bin asker varken, silah 100 bindi ateşli silah çöküşde.  ders alalım bari

  • HASAN TOSUN22 Mart 2019 11:48

    TÜRKİYENİN SERBEST DÖVİZ KURUNDAN KURTULMASI KONTROLLU KURA GEÇMESİ LAZIM,PARA KURULU OLUŞTURULMALI KURU BELİRLEMELİ YOKSA BAŞIBOZUK KUR MEMLEKETE HAYIR GETİRMEZ

  • Bir gece22 Mart 2019 13:07

    Bu seferde bir gecede katlanmış devalüasyonlar olurdu. Akşam cebindeki 100 TL sabah 50, yada 25 bilemedin 10 TL bile oluverirdi

  • hasana cevap22 Mart 2019 11:57

    Yani 80 öncesi eski Türkiyeyi mi savunursun, ozaman sabit kur vardı. işinize gelince Yeni Türkiye , gelmeyince eski Türkiye öylemi.

  • galon22 Mart 2019 11:45

    israilin savaşkar girişimi usd yi arttırdı. Seçim öncesi pozisyon değişimleride bunda etkili olacaktır.9 gun kaldı seçime.

  • Jale22 Mart 2019 11:23

    Bakan bey dolar alanlar ah vah ediyor diyordu.

  • ercan 22 Mart 2019 20:01

    gara gara düşü nüyor

  • Hakan22 Mart 2019 12:51

    6-7 Liradan dolar alanlar için söylendi o söz yoksa 5.25 den dolar alanlara denilmedi, kaldıki5.25'den alanlar büyük kar mı yaptı,

  • Hayri 22 Mart 2019 11:23

    Enflasyonun %20 olması ne demek? 100 TL lik malın yıl sonunda 120 tl olması demek. Yani 5,40 olan dolar da yıl sonunda 5,40*0.20=1,80 tl zamlanacak ve 7,20 tl olacak demek.

  • borsacı22 Mart 2019 14:24

    hesabın bile yanlış, gaza gelme bir günde olacak diye 1,08 eder bir daha çarp

  • ahmet ulema22 Mart 2019 14:21

    o hesaba göre 1.08

  • Yetiş Damat22 Mart 2019 11:20

    Dolar alanlar napıyodu?

  • Ali22 Mart 2019 12:48

    Dolarda bekleyenlere Seçim sonrası daha da üzüleceksin,

  • mehmet yılmaz22 Mart 2019 11:19

    küreselci siyonist çetelerin terörist tetikçilerine  ERDOĞAN NIN TEPKİ vermesi üzerine içimize yerleştirilmiş TÜRKİYE VE İSLAM düşmanları döviz silahı ile terör estiriyorlar.

  • AhmetK22 Mart 2019 11:49

    Arkadaslar, hukumetın bütce yonetımındekı basarısızlıklarını gormek kadar, dısardan gelen baskıyı gormemekte yanlıs.. evet hukumet butcesını ıyı yonetememıstır( atıl ve erken buyuk ust yapı yatırımları vb) ve evet ülkeyi iç ve dıs ülke ve islam dusmanlarınca ekonomik baskı altına almaya calısmaktalar.. ıkısını de gormeyen ya ileri duzey taraf yada kördür..

  • 1 USD=1TL22 Mart 2019 11:27

    Yavvv he he...biat diyosun