E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar ralli yaptı, Dow Jones rekor tazeledi---

Dolar ralli yaptı, Dow Jones rekor tazeledi

Dolar ralli yaptı, Dow Jones rekor tazeledi
17 Ekim 2017 - 22:41 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda; Dolar Fed'in bir sonraki başkanının daha şahin olacağı beklentisiyle ralli yaparken, Dow Jones büyük şirketlerin tahminleri aşan karlarıyla rekor tazeledi

Dolar, bir sonraki Fed başkanının daha şahin olacağı spekülasyonuyla değer kazanırken, euro Katalonya'daki bağımsızlık hareketinin bölge ekonomisi üzerinde olumsuz etki yaratabileceğine dair artan endişelerle düşüşünü sürdürdü.  

Dow Jones Sanayi Endeksi, aralarında Johnson & Johnson ve UnitedHealth Group Inc.'in de bulunduğu şirketlerin tahminleri aşan üçüncü çeyrek karlarıyla, ilk kez 23,000 puan seviyesinin üzerine çıktı. Standard & Poor's 500(S&P 500) Endeksi, kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi. Avrupa ve Asya hisseleri, Kuzey Kore Birleşmiş Milletler(BM) Daimi Temsilcisi Kim In-ryong'un, nükleer savaşın her an çıkabileceğine ilişkin değerlendirmesiyle, düştü. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası(BOE) Başkanı Mark Carney'in ülkesinin “sert Brexit” ihtimali üzerinde çalıştığını ifade etmesiyle, zayıfladı. Petrol  ve bakır, değer kaybetti. 

ABD'de konut piyasası endeksi beş ayın zirvesini görürken, ülkede Ağustos ayında gerileyen sanayi üretimi Eylül ayında beklentiler doğrultusunda yüzde 0.3 artış kaydetti. 

Faizlerin daha da artırılması taraftarı olduğu bilinen Fed başkan adaylarından John Taylor'un, geçen haftaki mülakatta ABD Başkanı Donald Trump'ı etkilediği şu günlerde piyasalarda konuşuluyor. Bir dizi Fed yetkilisinin yapacağı konuşmalar ve Çarşamba günü açıklanacak olan Fed Bej Kitap, Fed'in yakın gelecekteki para politikasına ilişkin yeni ipuçları verebilir.

Euro Bölgesi'nin dördüncü büyük ekonomisi İspanya, Ulusal Mahkeme'nin iki önde gelen Katalan ayrılıkçısına hapis cezası vermesine yol açan ve gitgide artmakta olan krizin etkilerini de işaret ederek, 2018 yılı büyüme tahminini yüzde 2.6'dan yüzde 2.3 seviyesine düşürdü. Başbakan Mariano Rajoy'un Katalonya Özerk Bölgesi Başkanı Carles Puigdemont'u bağımsızlık talebini geri çekmeye ikna etmeye çalışması ve aksi halde Madrid'in bölgenin doğrudan kontolünü ele alacağını kaydetmesi ile birlikte, İspanya ayrılıkçı liderler üzerindeki baskıyı artırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)