E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar neden yükseldi---

Dolar neden yükseldi

Dolar neden yükseldi
15 Şubat 2016 - 17:22 borsagundem.com

Dolar/TL jeopolitik endişelerle gelişmekte olan ülkelerde negatif ayrışarak 2.95'in üzerini gördü.

Dolar/TL Suriye'ye ilişkin hafta sonu artan gerilim nedeniyle benzer gelişmekte ülke para birimlerinden negatif ayrışarak 2.95 seviyesinin üzerini test etti. Güne 2.93 civarında başlayan dolar/TL gün içinde en yüksek 2.9541 seviyesini gördü. Bankacılar TL'nin bugün dolar karşısında değer kaybeden tek gelişmekte olan ülke para birimi olduğunu belirtirken, Türkiye'nin de bölgede yaşananlara askeri yönde dahil olma ihtimalini kuvvetlendiren gelişmelerin piyasada satış baskısı yarattığını söylediler.

PİYASA İÇİN ANA ENDİŞE NEDENİ: SURİYE

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Türkiye'nin de Suriye'deki gelişmelere askeri olarak müdahil olmaya gittikçe yakınlaşması piyasadaki ana endişe nedeni. TL'nin bugün değer  kaybetmesindeki ana etken buradan kaynaklı. Her ne kadar yalanlansa da Türk askerinin karadan giriş yaptığı söylemi, hafta sonu Suriye sınırlarının bombalanması, Suudi Arabistan jetlerinin Türkiye'ye İncirlik üssüne konuşlanması, bir askerin sınırda hayatını kaybetmesi... Tüm bunlar bizi Suriye krizinde bir kademe öteye götürdü. Piyasada bu etkiyi fiyatlıyor" dedi. Öte yandan analistler küresel piyasalarda Japonya kaynaklı risk iştahındaki artışın kurdaki jeopolitik nedenlerle görülen yükselişi sınırladığına da dikkat çektiler.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)