E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar neden yükseldi---

Dolar neden yükseldi

Dolar neden yükseldi
12 Temmuz 2018 - 09:05 borsagundem.com

Küresel piyasalar "Dolar neden yükseldi?" sorusuna yanıt arıyor

Dolar/TL ve Euro/TL bu gece tarihin en yüksek seviyesine ulaşırken küresel piyasalarda "Dolar neden yükseldi?" sorusu tartışmaların odak noktasında.

Piyasa katılımcıları Japon bireysel yatırımcıların pozisyonlarına dikkat çekiyor. Doların daha önce Asya işlemlerindeki rekorlarında da benzer dinamikler ön plana çıkmıştı.

Türk Lirası'ndaki satışların Asya işlem saatine taşındığına dikkat çeken Ueda Harlow Kur Analisti Naoto Ono, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Bu durum bir ihtimal Japon bireysel yatırımcının liranın dolara karşı değer kaybettiğini görmesinin ardından zarar kesmeye yönelmesi sonucu gerçekleşmiş olabilir" dedi.

Londra Merkezli Old Mutual Global Investors fon yöneticisi Delphine Arrighi ise artan enflasyon baskısına rağmen gelinen aşamada TCMB’nin faiz indirimine gitmesinin ya da faizleri mevcut seviyelerde bırakmasının beklenmesi gerektiği görüşünü öne çıkardı. Arrighi, "Bu da lira için çok güçlü bir şekilde negatif" değerlendirmesini yaptı.

23 Mayıs'ta Dolar/TL tarihte ilk kez  4,9282'yi görüdğünde de Japon bireysel yatırımcıların Türk Lirası uzun pozisyonlarında stop-loss seviyelerinin tetiklenmesiyle hızlı bir hareketin tetiklendiği tezi öne çıkmıştı.

Hafta başında Dolar/TL 4,51 eşiğine geldiğinde de Japon bireysel yatırımcıların dip seviyelerden Türk Lirası toplama kararının kur üzerinde etkili olduğu belirtilmişti.

Dolar/TL bu gece tarihte ilk kez 4,97'yi aşarak 4,9743'ü grafiklere yeni rekor olarak kaydetti.Euro/TL de tarihte ilk kez 5,82'yi aştı ve 5,8208'i gördü.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala12 Temmuz 2018 09:36

    Üretim olmadığından. Cari açık ve enflasyon uçtuğu için. Ülke krize girdiğinden olabilir mi

  • Berber bekri12 Temmuz 2018 09:35

    Yaw ne küreseli yangın bizde olayı görmezden gelen topu çevirici hareketleri bırakalım dışarıdan görüntü kötü damat var 1 yetmedi xxxx diye birini tutuklayıp mahkeme ye çıktımı çıkmadımı belli değil tüm malvarlığına el kondu 2 görüntü bu

  • iso12 Temmuz 2018 09:17

    E padişahlığa geçişte normal bunlar... Berattan sonra Bilal'i de yardımcı olarak atarsa o zaman tam olur işte :)

  • mehmet yılmaz12 Temmuz 2018 09:55

    23 devletin kraliçesinin yanından öylemi görünüyor ?