E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa“Dolar ne olur” sorumuza Zorlu’dan bomba yanıt---

“Dolar ne olur” sorumuza Zorlu’dan bomba yanıt

“Dolar ne olur” sorumuza Zorlu’dan bomba yanıt
11 Nisan 2019 - 12:22 borsagundem.com

Zorlu Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu ile ‘ayak üstü’ sohbette, Ekonomik Reform Paketi’ni ve doları konuştuk. Zorlu, “Doları ben bilmem, Trump bilir” dedi.

DENİZ ALTUNTAŞ – BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasaları, pür dikkat İstanbul seçim belirsizliğini izliyor. Şu an için en önemli sonuç, “Mega kentte sandıklar kurulacak mı?” sorusuna verilecek yanıtta. Gözler ‘içeride’ YSK’da ama ‘dışarıda’ da Washington-Ankara-Moskova hattında ‘konuşlanan’ F35-S400 olayında. Türkiye kendi adına krizi bitiren kararlılığını açıklıyor ancak Pentagon ve ABD Dışişleri kritik demeçlerle gerginliği uzatıyor.

İç piyasaları rahatlatan, dış piyasalarda Türkiye güvenini artıran tarihi adımlar ise dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Bakan, finans dünyasını, sanayiyi güçlendirecek, vergiyi tabana yayacak, fonları reel sektöre, büyümeye yönlendirecek paketi açıkladı. Hamleler başta kur, sert çıkış beklentilerini frenledi.   

FİLM ARASINDA EKONOMİK SOHBET

Ekonomi çevrelerinin büyük dikkatle takip ettiği gelişmeleri iş dünyasının ünlü ismi Nazif Zorlu ile ayaküstü sohbette konuştuk. Sinemanın iki dev ismi Kadir İnanır ve Vahide Perçin’in buluştuğu ‘Kapı’nın Zorlu AVM’deki gösterimine sanat kadar ekonominin de damgasını vurduğunu gördük.  

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu piyasalarda belirsizliğin hakim olduğu ama bunun aşılacağı görüşünde. Peki, bu görüşte dövizin yeri ne? Zorlu’ya “Sizce dolar ne olur?” diyorum. Cevabı yüzünden hiç eksiltmediği gülümsemesiyle alıyorum. “Ben bilmem, Trump bilir!”. İhracatçı olarak kendisinin de merak ettiğini vurgulayıp devam ediyor: “Doların ne olacağını bir ihracatçı olarak ben de merak ediyorum ama bilemem. Doları Trump’a sormak gerekir çünkü ne olacağına onun konuşmaları ve kararları şekil veriyor. Bekleyip göreceğiz. Umarım bu seviyelerde devam eder."

Sıra Reform Paketi'ne geliyor. Görüşü ‘olumlu’ olduğu yönünde. Zaten sözlerine de yansıyor, "Üretimi artırıp kalkınmayı sürdürmeliyiz. Bizi ancak üretim kalkındırır" diye konuşuyor.

Kadir İnanır, son filmiyle Yeşilçam  ‘Kapı’sını kapatıyor. Ahmet Nazif Zorlu da kapı'yı iyi bir ekonomik geleceğe açıyor…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)