E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar Kudlow ile yen karşısında yükseldi---

Dolar Kudlow ile yen karşısında yükseldi

Dolar Kudlow ile yen karşısında yükseldi
15 Kasım 2019 - 08:44 borsagundem.com

Dolar, Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow'un ticaret anlaşmasına ilişkin yorumlarıyla yen karşısında yükseldi.

Yen, Beyaz Saray'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow'un ABD ile Çin'in ilk aşama ticaret anlaşmasını sonuçlandırmaya yakın olduğunu söylemesinin ardından G – 10 paralarının tamamı karşısında geriledi.

Dolar/yen paritesi altı günden bu yana ilk kez yükseldi. Asya'da bulunan Döviz traderlarına göre paritenin yükselişinde Kudlow'un yorumlarının ardından spekülatif ve kaldıraçlı hedge fonların talebi etkili oldu.

Tokyo'da Shinkin Asset Management Co. baş piyasa analisti Jun Kato, “Dolar/yen paritesi birinci aşama ticaret anlaşmasına dair umutlar olduğu sürece desteklenecektir. Eğer gerçekten bir anlaşmaya varılırsa dolar yen karşısında 110.50 seviyesine yönelebilir. Ancak daha fazla olası kazanç muhtemelen sınırlı olacaktır.” dedi.

Dolar/yen TSİ 08:35'te yüzde 0.16 yükselişle 108.60 seviyesinden alıcı buldu. Parite bu hafta yüzde 0.61 düşüşle 4 Ekim haftasından bu yana en sert kaybını kaydetti.

ABD 10 yıllıklarının faizi Perşembe günü 7 baz puan düşmesinin ardından 2 bp yükselerek yüzde 1.84 oldu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Kudlow: Çin ile anlaşma yakın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)