E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDolar korkusuyla PKK'ya taviz verildi---

Dolar korkusuyla PKK'ya taviz verildi

Dolar korkusuyla PKK'ya taviz verildi
18 Haziran 2020 - 11:57 borsagundem.com

İç savaşta destek aldığı Rusya ve İran'a artan borçlarını ödeyemeyen Esed rejimi, Suriye Lirası'nın (SL) değer kaybetmesini ve ekonomisindeki çöküşü durdurmak için terör örgütü YPG/PKK'ya umut bağladı

Esed rejimi, işgal ettiği bölgelerde mensuplarına verdiği maaşları SL yerine dolar cinsinden ödemeye hazırlanan YPG/PKK ile bazı tavizler karşılığında anlaşmaya vardı.

Örgüt geri adım atarak maaşları SL üzerinden ödemeye devam etme kararı aldı
Buna göre, rejim taraflar arasındaki ticari faaliyetleri geliştirme taahhüdünde bulunarak sözde gümrükleri kaldırdı. Örgüt de geri adım atarak maaşları SL üzerinden ödemeye devam etme kararı aldı.

YPG/PKK işgalindeki bölgelerde çiftçilere örgütten daha iyi fiyat sunan rejim, söz konusu bölgelerden buğday ve arpa alımından da vazgeçti. Böylece halkın tepkisini çeken örgüt de rahatlama imkanı buldu.

Bu yılında başında 1 dolar 1000 SL'ye denk gelirken, son günlerde 4000 SL seviyelerine yaklaşmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen aralık ayında imzaladığı ''Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası''nın dün yürülüğe girmesiyle SL'nin dolar karşısında yeni tarihi düşüşe imza atması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recepali21 Haziran 2020 11:29

    Halkını adil bir yönetim istediği için katleden ülkesini harabeye çeviren ve parçalatan amerikaya rusyaya irana peşkeş çekip işgal edilmesine sebep olan hala istifa etmeyen bir katilden ne beklenir. Hala bitmek üzere olan bir ülkenin başında sarayda oturup bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantıgıyla yaşayan bir katilden ne beklenir. Bir milyon çogu çocuk kadın sivillerin katledilmesi okulların camilerin pazar yerlerinin hastahanelerin bombalanmasının yegane suçlusu olan bir katilden ne beklenir. Bisna hersek katliamını bile geçti.

  • Azad18 Haziran 2020 14:18

    Her ne olursa olsun yurdunu bölmeye çalışan , bölge koparmaya çalışan , dış destekli terör örgütüyle iş yapmayacaksın Esad kardeş. Kedi ile çuvala giren tırmalanmaktan kurtulamaz. Bu arada bize de kötülük ediyorsun. Örgütü otonom bölge konusunda umutlandırıyorsun , ülkende sınırımıza yakın bir başka idare , bize hiç gelmez. Bilesin

  • Aks1518 Haziran 2020 22:41

    Katılacaktım ama Esad nerden senin kardeşin oluyor?

  • M18 Haziran 2020 18:20

    Bu yazdiklarinin muhattabi Esat degil Akp dir..!