E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar kayıplarını telafi edecek mi?---

Dolar kayıplarını telafi edecek mi?

Dolar kayıplarını telafi edecek mi?
13 Ağustos 2013 - 08:27 borsagundem.com

Dolar bugün açıklanacak perakende satışları beklerken, yen de değer kaybı bekleniyor...

Dolar, yatırımcıların bugün açıklanacak Temmuz ayı ABD perakende satışlar verisinin güçlü artışa işaret edeceğini tahmin ederek pozisyon almalarına bağlı olarak kayıplarını kısmen telafi ederken, yen de Japonya'da kurumlar vergisinin düşürüleceğine dair haberin etkisiyle değer yitirdi.
Geçen hafta Perşembe günü 80.868'e kadar gerileyerek yedi haftanın en düşük seviyesini gören dolar endeksi, bugün 81.429 düzeyinde düne göre yatay seyrediyor.
İşlemciler güçlü açıklanacak perakende satış verisinin Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı tarihi daha erkene çekeceğine dair beklenti yaratacağını ifade ederek, doların geç saatlerde kaydettiği kazanımları buna bağlıyorlar.
Bazı işlemciler ise dolardaki yükselişin yaz ayları nedeniyle piyasalara giriş ve çıkışların azalmasına ve veri gündeminin zayıf olmasına bağlıyorlar.
Dolar, yen karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 97.23 düzeyine yükseldi ve geçen hafta gördüğü yedi haftanın en düşük düzeyi olan 95.81'den iyice uzaklaştı.
Baskı altında kalan euro ise 1.3291 dolara geriledi. Alman Der Spiegel dergisinde Pazar günü yayımlanan, gelecek yıl Yunanistan'ın ek mali yardıma ihtiyaç duyacağına yönelik Bundesbank raporu hakkındaki haber euro üzerinde baskı yaratıyor.      

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)